αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνε το σωστό, ακόμα κι αν σε κακολογήσουν»: 8 σοφές φράσεις του Πυθαγόρα που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πετυχημένος

«Κάνε το σωστό, ακόμα κι αν σε κακολογήσουν»: 8 σοφές φράσεις του Πυθαγόρα που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πετυχημένος

Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών, δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων το οποίο κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις. Είναι επίσης γνωστός για το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για τον Πυθαγόρα. Ήταν ένας σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Έζησε τη χρονική περίοδο (580 π.Χ. – 496 π.Χ.).

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, είπε αρκετές σοφές φράσεις. Οι οποίες σήμερα μοιάζουν πιο επίκαιρες από ποτέ και μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις πετυχημένος, σε όποιο πεδίο κι αν δραστηριοποιείσαι. Δες 8 τέτοιες φράσεις τις οποίες συγκέντρωσε το It’s Possible.

1# Η Αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

2# Η μεγάλη επιστήμη να ζεις ευτυχισμένα, είναι να ζεις στο παρόν.

3# Ή πρέπει να σιωπήσεις, ή να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή.

4# Να κάνεις αυτά που νομίζεις πως είναι σωστά, έστω κι αν κάνοντας αυτά πρόκειται να σε κακολογήσουν. Γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος.

5# Το κύπελλο της ζωής θα ήταν πολύ γλυκανάλατο, αν δεν έπεφταν μέσα μερικά πικρά δάκρυα.

6# Ποτέ να μην κάνεις τίποτα αισχρό, ούτε μαζί με άλλον, ούτε μόνος σου. Περισσότερο απ’ όλους να ντρέπεσαι τον εαυτό σου.

7# Όταν είσαι οργισμένος ούτε να λες, ούτε να ενεργείς.

8# Μετρήστε τις επιθυμίες σας, ζυγίστε τις απόψεις σας, μετρήστε τα λόγια σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 16 =