αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνε παζάρια»: Ένας δισεκατομμυριούχος παραθέτει 6+1 μικρές συμβουλές για το πως έρχονται τα λεφτά

«Κάνε παζάρια»: Ένας δισεκατομμυριούχος παραθέτει 6+1 μικρές συμβουλές για το πως έρχονται τα λεφτά

Για τον Mark Cuban έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Ξεκίνησε από το μηδέν. Και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος επενδυτής, επιχειρηματίας, και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks. Σύμφωνα με το Forbes, έχει μια περιουσία που φτάνει στα 3,3 δισ. δολάρια.

Μπορεί τώρα να έχει στα χέρια του μερικές μεγάλες επιχειρήσεις, ωστόσο ο Cuban πάντα είχε τον… μαγικό τρόπο να βγάζει χρήματα. Δεν είναι τυχαίο, ότι όταν ακόμα ήταν παιδί έβγαζε χρήματα πουλώντας κάρτες μπέιζμπολ. «Έχω παλαιές αναμνήσεις, από τότε που επανασυσκέυαζα κάρτες μπέιζμπολ και τις πούλαγα» έχει πει ο ίδιος στο ABC.

Τώρα ο Cuban μίλησε στο Vanity Fair και παρέθεσε μερικές μικρές συμβουλές για το πως έρχονται τα λεφτά. Είναι κινήσεις που μπορεί να κάνει σχεδόν ο καθένας για να διαχειριστεί καλύτερα τα χρήματα του. Και σε βάθος χρόνου να αποκτήσει ακόμα περισσότερα. Εδώ είναι 7 από τις συμβουλές του.

1. Ζήσε σαν φοιτητής

Να είσαι ευχαριστημένος με τα απλά πράγματα στη ζωή. Μη βάλεις γραμμάτια για αυτοκίνητο με τον πρώτο σου μισθό.

2. Μείνε μακριά από τις πιστωτικές κάρτες

Με τις χρεωστικές έχει απόλυτο έλεγχο του ηλεκτρονικό σου πορτοφολιού. Με τις πιστωτικές ΔΕΝ έχεις. Τόσο απλά.

3. Να έχεις πάντα 6 μήνες χρηματική καβάτζα

Πάντα κάτι μπορεί να πάει στραβά: ατύχημα, ασθένεια, απόλυση. Αν υπάρχει «λίπος» θα σε κρατήσει. Ούτε θα χρειαστεί να δανειστείς, ούτε θα κάνεις το επόμενο βήμα σου μέσα σε πανικό. Άλλωστε ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

4. Να βάλεις το 10% των οικονομιών σου σε κάποια επένδυση υψηλού ρίσκου

Οι προτάσεις του Cuban μπορεί να είναι κάτι όπως η Bitcoin. Τώρα για σένα μπορεί να είναι απλά το bar που άνοιξε ο φίλος σου αλλά πιστεύει ότι έχει προοπτικές. Σε κάθε περίπτωση ο Cuban λέει πως αν τα θεωρήσεις ήδη χαμένα αυτά τα λεφτά δε θα αγχωθείς.

5. Βρες ευκαιρίες στις εκπτώσεις

Όταν τις βρεις ξεκίνα να αγοράζεις. Όχι μονάδα για προσωπική χρήση αλλά για επένδυση. Αφού αργότερα θα μπορέσεις να πουλήσεις αυτά που πήρες τσάμπα σε πολύ καλές τιμές και να βγάλεις κέρδος!

6. Κάνε παζάρια

Kανείς δεν έχασε ποτέ από αυτό. Προσπάθησε να χτυπήσεις την καλύτερη τιμή, όταν υπάρχει περιθώριο για διαπραγμάτευση.

7. Διάβαζε βιβλία

Ναι καλά άκουσες. Αυτό κάνει ο Mark Cuban, αφού πιστεύει ότι μέσα σε αυτά πάντα κρύβονται τρομερές ιδέες που μπορούν να σε οδηγήσουν σε πρωτοπόρα εγχειρήματα. Και κυρίως: σε πολλά λεφτά!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − seven =