αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνε ο,τι νομίζεις»: 5 «αθώες» φράσεις που… δεν είναι τόσο αθώες αν στις πει ένα άτομο

«Κάνε ο,τι νομίζεις»: 5 «αθώες» φράσεις που… δεν είναι τόσο αθώες αν στις πει ένα άτομο

Το έχετε ξανακούσει: Η επικοινωνία είναι το κλειδί. Αλλά αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Μερικές φορές, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι θέλουν να πουν οι άνθρωποι με τα λόγια τους.

Για παράδειγμα, μερικές κοινές φράσεις μπορεί να φαίνονται εντελώς αβλαβείς, αλλά αν τις κοιτάξετε βαθύτερα, είναι στην πραγματικότητα αρκετά επικριτικές.

Αυτό το άρθρο απαριθμεί 5 φράσεις που φαίνονται αβλαβείς αλλά στην πραγματικότητα είναι γεμάτες κρίση. Ωστε να μπορείτε να κρίνετε καλύτερα πώς αισθάνεται ένα άτομο για εσάς.

1) «Δεν θέλω να σε προσβάλω…»

Αυτή η φράση ακολουθείται συχνά από τη λέξη «αλλά». Οι άνθρωποι συχνά δεν εννοούν τις λέξεις πριν το «αλλά». Στην πραγματικότητα, εννοούν μόνο αυτό που λέγεται μετά το «αλλά».

Ένα άτομο που ξεκινά κάπως έτσι τα λόγια του, μάλλον θέλει να σε προσβάλει.

2) «Κάνε ο,τι νομίζεις»

Εντάξει, αυτή η φράση μπορεί να είναι απολύτως καλοήθης όταν χρησιμοποιείται σε μια φιλική κατάσταση.

«Τι χρώμα μαλλιών να πάρω;»

«Κάνε ό, τι θέλεις! Νομίζω οτι οτιδήποτε σου ταιριάζει».

Κάτι τέτοιο. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται αρκετά υποστηρικτικά.

Αλλά αν χρησιμοποιείται σε ένα καυγά;

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί αυτή τη φράση σε μια έντονη στιγμή, πιθανότατα σας λέει να μην κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε…

Μπορεί να υπάρχει τόσο πολύ συναίσθημα σε αυτή τη φράση! Προσοχή λοιπόν αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε κι εσείς!

3) «Είσαι πολύ ευαίσθητος/η…»

Λέγοντας σας ότι είστε πολύ ευαίσθητοι, κάποιος ουσιαστικά κάποιος ακυρώνει τα συναισθήματά σας. Σου λέει ότι δεν μπορείς ή δεν πρέπει να νιώσεις όπως νιώθεις.

Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται πιο συχνά από τους ανθρώπους για να απαλλαγούν από κάθε ευθύνη αφού κάνουν ή λένε κάτι λάθος.

Στη συνέχεια, όταν τους πείτε πώς σας πλήγωσαν, θα σας πουν ότι είστε πολύ ευαίσθητοι ή πολύ συναισθηματικοί, για να αποφύγουν να παραδεχτούν τα λάθη τους και να ζητήσουν συγγνώμη. Τόσο ενοχλητικό!

4) «Φαίνεται ότι τα έχεις καταφέρει όλα»

Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως όταν συναντάτε έναν παλιό γνωστό ή φίλο. Συχνά χρησιμοποιείται αμέσως αφού τους πείτε πώς τα πάτε στη ζωή, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει κοινοποίηση για τυχόν επιτεύγματα ή βελτιώσεις που έχετε κάνει από την τελευταία φορά που συναντηθήκατε.

Όταν χρησιμοποιούν αυτή τη φράση, προσπαθούν να υπονομεύσουν τις επιλογές ή τις επιτυχίες της ζωής σας.

Γιατί; Λοιπόν, μπορεί να νιώθουν πικρία ή ζήλια.

5) «Απλά έκανα πλάκα»

Μπορεί σίγουρα να είναι αρκετά εύκολο να περάσετε τη γραμμή μεταξύ των ειλικρινών πειραγμάτων και του χτυπήματος σε πραγματικά ευαίσθητα σημεία ενός άλλου ατόμου.

Και μερικές φορές, δεν σκοπεύουμε καν να πληγώσουμε κάποιον! Μερικές φορές, συνειδητοποιούμε απλά ότι το παρακάναμε, αφού έχει γίνει το κακό.

Όπως και οι άλλες καταχωρήσεις σε αυτήν τη λίστα, ουσιαστικά ακυρώνει το δικαίωμα κάποιου να αισθάνεται αυτό που νιώθει. Είναι επίσης ένας τρόπος για να αποφεύγουμε να αναλάβουμε την ευθύνη και να ζητήσουμε συγγνώμη.

Το χειρότερο, όμως, είναι όταν το χρησιμοποιεί κανείς με σκόπιμα τρόπο. Όταν χρησιμοποιούν το «είναι απλώς ένα αστείο» ή «απλά αστειεύομαι» με αυτόν τον τρόπο, θέλουν πραγματικά να σε πληγώσουν και να σε κοροϊδέψουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =