αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάνε μια παύση πριν απαντήσεις σε ένα αγενές άτομο. Εδώ είναι 4 πράγματα που θα συμβούν

Κάνε μια παύση πριν απαντήσεις σε ένα αγενές άτομο. Εδώ είναι 4 πράγματα που θα συμβούν

Επειδή οι άνθρωποι είμαστε αντιδραστικοί, ένας αγενής άνθρωπος είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μια αντίδραση. Αλλά μία άμεση αντίδραση δεν θα σας βοηθήσει καθόλου. Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε καλά αυτή τη στιγμή, αλλά δεν έχει μακροπρόθεσμα οφέλη.

Αν ψάχνετε για μια μάχη με κάθε τρόπο, αντιδράστε. Αλλά συχνά οι άνθρωποι θέλουν απλά να βγουν από μια τέτοια κατάσταση, χωρίς να επιβαρύνουν τον εαυτό τους με όλη αυτή την αρνητικότητα.

Δεν μπορείτε να εμποδίσετε τους αγενείς ανθρώπους να είναι αγενείς. Και πρέπει να χειριστείς την κατάσταση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μερικές φορές, οι φίλοι σας μπορεί να ενεργούν με τρόπους που δεν θα έπρεπε. Ή ένας συνάδελφος με τον οποίο είστε αναγκασμένοι να συνεργαστείτε να είναι αυτός που σας προκαλεί προβλήματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τόσες πολλές μεταβλητές μπορούν να αλλάξουν την αλληλεπίδρασή σας με το αγενές άτομο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μια σύντομη παύση πριν αντιδράσετε με οποιονδήποτε τρόπο. Εδώ είναι 4 καλοί λόγοι για να πας σε αυτή την τακτική.

1. Μπορείτε να αναλύσετε την κατάσταση

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν είναι όλες οι συναντήσεις με αγενείς ανθρώπους ίδιες. Μερικά θα είναι τυχαίες αλληλεπιδράσεις με άτομα στο δρόμο, ενώ άλλοι είναι άτομα που γνωρίζετε και πρέπει να αλληλεπιδράτε καθημερινά. Ανάλογα με την κατάσταση, θα πρέπει να προσαρμόσετε την αντίδρασή σας. Έτσι, η παύση θα σας δώσει χρόνο να αναλύσετε την κατάσταση και να καταλάβετε εάν απαιτείται απάντηση.

Αν σταματήσετε και δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτεί, θα δείτε την κατάσταση όπως είναι: Είτε κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να σπαταλάτε τον χρόνο σας. Είτε, αν το αγενές άτομο είναι συνάδελφος, μπορεί να αναγκαστείτε από το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεστε να απαντήσετε. Η παύση θα σας επιτρέψει να καταλάβετε σε τι είδους κατάσταση βρίσκεστε, ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή αντίδραση.

2. Μπορείτε να δείτε την κατάσταση από την οπτική γωνία του αγενούς ατόμου

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους να είναι αγενείς και να μιλάνε άσχημα. Αλλά ορισμένα ελαφρυντικά μπορεί να σας κάνουν να καταλάβετε καλύτερα γιατί αυτοί οι άνθρωποι ενήργησαν όπως ενήργησαν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι εγγενώς κακοί και δεν απολαμβάνουν να πληγώνουν τους άλλους για… πλάκα. Συχνά, μια τέτοια συμπεριφορά πηγάζει από τραύμα ή από την ανάγκη να αντιμετωπίσουν πολλές ευθύνες.

Μπορεί ακόμη και κάποιος να είναι αγενής για να κρύψει πόσο ανασφαλής και φοβισμένος είναι. Μερικοί το κάνουν επειδή αισθάνονται ότι δικαιούνται τα πάντα και πιστεύουν ότι οι πράξεις τους δεν έχουν συνέπειες. Αλλά, αν μπορείτε, αξίζει τον κόπο να κάνετε μια παύση και να σκεφτείτε τον λόγο για τον οποίο είναι αγενείς. Εάν δεν γνωρίζετε το άτομο με το οποίο είχατε την ατυχή αλληλεπίδραση, αυτό δεν θα σας βοηθήσει. Αλλά είναι απαραίτητο όταν έχετε να κάνετε με άτομα που γνωρίζετε γιατί μπορεί να σας βοηθήσει να συμπάσχετε, οδηγώντας σε μια πολύ πιο υγιή συζήτηση.

3. Μπορείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας πριν αντιδράσετε

Οι συναισθηματικές αντιδράσεις είναι οι πιο συχνές όταν συναντάς αγενείς ανθρώπους. Κάθε φορά που κάποιος δεν σας σέβεται ή σας προσβάλλει, τα συναισθήματα που θα βγουν είναι θυμός και λύπη ή «έκρηξη». Αυτά τα συναισθήματα είναι πιθανό να επηρεάσουν τον τρόπο που χειρίζεστε την κατάσταση. Αλλά το θέμα είναι ότι όταν κάνετε παύση, θα καθαρίσετε το κεφάλι σας- που σημαίνει ότι θα μπορείτε να σκεφτείτε ξανά λογικά. Όταν συμβεί αυτό, πιθανότατα θα μετανιώσετε για την υπερβολική αντίδραση που προέκυψε όταν άναψαν τα αίμματα.

4. Μπορείτε να διαμορφώσετε μια παραγωγική απάντηση

Γενικά, δεν μπορείτε να κερδίσετε πολλά από τις αλληλεπιδράσεις με ένα αγενές άτομο. Αλλά αν βρίσκεστε σε μια θέση όπου η αντίδραση είναι υποχρεωτική, βεβαιωθείτε ότι η απάντηση είναι παραγωγική. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όταν κάποιος είναι αγενής μαζί μας, συχνά απαντάμε αμέσως στο ίδιο στιλ. Αυτή είναι μια ηθικά διφορούμενη αντίδραση, και πολλοί άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι αν είσαι εξίσου αγενής με το άλλο άτομο, δεν είσαι καλύτερος από αυτούς.

Αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι καν η μεγαλύτερη ανησυχία σας. Ένα ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι μια συζήτηση στην οποία οι άνθρωποι ανταλλάσσουν προσβολές είναι ασυνάρτητη και μη παραγωγική. Με πιο απλά λόγια, ο καυγάς είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Αλλά αν χρειάζεται ή θέλετε να απαντήσετε, τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι το κάνετε παραγωγικά. Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε τη στάση ενός αγενούς ατόμου σε μια σύντομη συνομιλία. Αλλά μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον ωφέλιμο για εσάς με κάποιο τρόπο όλο αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 17 =