αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνε κάτι που σε φοβίζει»: 8+1 συνήθειες που θα σε κάνουν εξυπνότερο

«Κάνε κάτι που σε φοβίζει»: 8+1 συνήθειες που θα σε κάνουν εξυπνότερο

Το να είσαι έξυπνος είναι σημαντικό, αλλά δεν γίνεται μέσα σε μια νύχτα. Εάν θέλετε να γίνετε πιο έξυπνοι, θα πρέπει να δημιουργήσετε συνήθειες που θα αναπτύξουν τη νοημοσύνη σας και θα ‘θρέψουν’ το μυαλό σας. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται έξυπνοι, αλλά οι περισσότεροι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν καθημερινά τελετουργικά για να διατηρήσουν την ευφυΐα τους. Σε οποιοδήποτε πεδίο κι αν βρίσκονται.

Στο site της coach, Lolly Daskal, διαβάζουμε μερικές συνήθειες που μπορούν να σε κάνουν εξυπνότερο. Εδώ είναι 9 από αυτές.

1. Ρωτήστε τα πάντα. Μην υποθέτετε τίποτα και μην αποδέχεστε πάντα τη συμβατική σοφία. Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης. Και η αμφισβήτηση και η περιέργεια είναι το κλειδί για την υπέρβασή της.

2. Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε. Ακόμη και αν είναι απλά μέρος ενός κεφαλαίου κάθε μέρα, βάλτε στο πρόγραμμα σας την ανάγνωσή και το πνεύμα σας θα εμπλουτιστεί.

3. Ανακαλύψτε τι σας παρακινεί. Βρείτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει και ”βουτήξτε” μέσα. Είναι πιο εύκολο να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε ένα θέμα που θα σας ενδιαφέρει.

4. Σκεφτείτε νέους τρόπους για να κάνετε παλιά πράγματα. Το να είσαι καινοτόμος σημαίνει να κάνεις τη δημιουργικότητα πιο σημαντική από το ”φόβο του να είσαι λάθος”.

5. Βγείτε με ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από εσάς. Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν ενδιαφέροντα πράγματα για να μιλήσουν. Ξέρουν πώς να επεκτείνουν το μυαλό τους και να τροφοδοτούν τον εγκέφαλό τους, οπότε ο χρόνος που περνάτε μαζί τους είναι καλός σε πολλά επίπεδα.

6. Να θυμάστε ότι κάθε εξπερτ ήταν κάποτε αρχάριος. Όταν έχετε την ευκαιρία να μάθετε κάτι νέο, γίνεστε πιο έξυπνοι.

7. Φροντίστε το σώμα σας. Καθώς φροντίζετε το μυαλό σας, μην παραμελείτε το σώμα σας. Φροντίστε να έχετε μια πειθαρχία. Να κάνετε τι πρέπει να κάνετε όσον αφορά τη διατροφή, την άσκηση και τον ύπνο.

8. Κάντε κάτι που σας φοβίζει. Αντιμετωπίζοντας τους φόβους σας, αυτό σας κάνει να είστε πιο γενναίοι, πιο έξυπνοι και πιο ικανοί για να αντέξετε σε αυτό που σας κρατά πίσω στη ζωή. Μερικές φορές οι μεγαλύτερες ανταμοιβές στη ζωή προέρχονται από το να κάνεις τα πράγματα που σε φοβίζουν περισσότερο.

9. Κρατήστε σημειώσεις. Οι καλές ιδέες μπορεί να σου έρθουν οπουδήποτε. Έχετε μαζί σας ένα σημειωματάριο για να τις γράφετε. Και να τις αναπτύσσετε μετά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =