αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάνε κάτι νέο σήμερα, και θα είσαι πιο χαρούμενος αύριο: Τι λέει νέα επιστημονική έρευνα

Κάνε κάτι νέο σήμερα, και θα είσαι πιο χαρούμενος αύριο: Τι λέει νέα επιστημονική έρευνα

Όταν αισθάνεσαι ότι είσαι πεσμένος, τα προβλήματα σε έχουν περικυκλώσει και γενικότερα δεν είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, τι κάνεις; Οι περισσότεροι από εμάς πάμε σε μια συνηθισμένη επιλογή: Καθόμαστε «κλεισμένοι» στην ζώνη άνεσης μας και αδρανοποιούμαστε. Με απλά λόγια, όταν είμαστε πεσμένοι, όχι μόνο δεν βγαίνουμε εκεί έξω, αλλά κλεινόμαστε ακόμα περισσότερο στον εαυτό μας.

Έρχεται τώρα μια νέα έρευνα, η οποία προτείνει το ακριβώς αντίθετο. Όταν είσαι στα «κάτω» σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις εκεί έξω και να κάνεις κάτι νέο. Ίσως χρειαστεί να… σύρεις τον εαυτό σου μακριά από τον καναπέ, όμως έτσι θα καταφέρεις να είσαι πιο χαρούμενος και πιο δημιουργικός αύριο.

Οι ερευνητές έκαναν την σχετική μελέτη, και διαπίστωσαν πως όσοι άνθρωποι αλλάζουν παραστάσεις και κάνουν νέα πράγματα, νιώθουν πιο χαρούμενοι την ημέρα που τα κάνουν, αλλά και το χρονικό διάστημα που ακολουθεί. Οι νέες εμπειρίες λειτουργούν ως ένα ιδιαίτερο boostάρισμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιστήμη έχει συνδέσει τις νέες εμπειρίες με θετικά οφέλη για τον εγκέφαλο. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι νέες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες φωτίζουν τα ”κέντρα μάθησης” στον εγκέφαλο. Οι νέες εμπειρίες σου δίνουν νέα ώθηση, αλλά και νέες γνώσεις. Και δεν είναι τόσο περίεργο. Σκέψου το εξής: Όσο περισσότερο βγαίνεις έξω από την ζώνη άνεσης σου, τόσα περισσότερα πράγματα μαθαίνεις.

Όλα αυτά μπορούν φυσικά να σου φανούν χρήσιμα και αν είσαι επιχειρηματίας: Αν νιώθεις ότι οι δυσκολίες σε έχουν φθείρει, μην μένεις αδρανείς και… κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους. Βγες έξω, κάνε κάτι νέο, και αμέσως θα δεις ότι το μυαλό σου θα «καθαρίσει». Κάπως έτσι είναι πιθανό να βρεις νέες ιδέες και καινοτομίες. Και πιθανόν να λύσεις τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 9 =