αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάνε αυτές τις 2 ερωτήσεις στην job interview, για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μετανιώσεις αν πάρεις τη δουλειά

Κάνε αυτές τις 2 ερωτήσεις στην job interview, για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μετανιώσεις αν πάρεις τη δουλειά

Είναι άλλο πράγμα να συνειδητοποιείς ότι μια δουλειά δεν είναι κατάλληλη για σένα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, και άλλο πράγμα να το μάθεις την πρώτη σου μέρα στο γραφείο.

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, στην εποχή της Μεγάλης Παραίτησης, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν απελπισμένα να προσλάβουν γρήγορα και οι αναζητούντες εργασία δεν μπορούν να έχουν μια πλήρη εικόνα ενός υβριδικού χώρου εργασίας. Με αποτέλεσμα στη συνέχεια να είναι μπροστά σε… δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η ιδρύτρια και CEO του The Muse, Kathryn Minshew, λέει στο CNBC ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τα άτομα που αναζητούν εργασία να αξιοποιήσουν την διαδικασία της συνέντευξης και να διασφαλίζουν ότι η εκάστοτε δουλειά και εταιρεία τους ταιριάζουν.

Σε πρώιμες συνεντεύξεις, συνιστά να κρατήσετε το πλαίσσιο γενικό και να ρωτήσετε τον υπεύθυνο προσλήψεων: Πώς θα περιγράφατε την κουλτούρα και την εργασιακή εμπειρία εδώ;

Στην συνέχεια ζητήστε περισσότερες λεπτομέρειες. Η αγαπημένη στρατηγική της Minshew είναι ο συνδυασμός ερωτήσεων για το ”καλό” και το ”κακό”: Μπορείτε να μου πείτε ένα ή δύο από τα αγαπημένα σας πράγματα για το εργασιακό περιβάλλον εδώ και, στη συνέχεια, ένα ή δύο πράγματα που μπορεί να είναι challenges ή αρνητικά, για τα οποία πρέπει να γνωρίζω πριν συμμετάσχω στο ομάδα;

Δίνοντας σε κάποιον την ευκαιρία να μιλήσει για τα θετικά θα τον διευκολύνει να αναφέρει και τα αρνητικά, λέει η Minshew.

Αν ο HR Manager δεν μπορεί να πει κανέναν τομέα που χρειάζεται βελτίωση, τότε πρέπει να ανησυχήσεις. «Κανένα εργασιακό περιβάλλον δεν είναι τέλειο» λέει η Minshew.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις κριτικές εργαζομένων σε ιστότοπους όπως το LinkedIn και το Glassdoor, αλλά να θυμάστε ότι οι άνθρωποι που αφήνουν κριτικές το κάνουν επειδή έχουν κάτι είτε πραγματικά θετικό είτε πολύ αρνητικό να πουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − fifteen =