αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάνεις συνεχώς δεύτερες σκέψεις για μια απόφαση; Εδώ είναι 4 τρικ που θα σε βοηθήσουν

Κάνεις συνεχώς δεύτερες σκέψεις για μια απόφαση; Εδώ είναι 4 τρικ που θα σε βοηθήσουν

Έχετε πάρει μόλις μία απόφαση, αλλά… μισό λεπτό! Εκεί είναι πάλι. Είναι αυτή η μικρή φωνή μέσα στο κεφάλι σου που λέει: «Είσαι σίγουρος ότι ήταν η σωστή επιλογή;». Αν κάνετε συνεχώς δεύτερες σκέψεις, μπορεί να είναι εύκολο να παγιδευτείτε σε μια τέτοια μανία, ακόμα και για τις πιο απλές αποφάσεις.

Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με αυτό. Το να αμφισβητείτε επανειλημμένα τον εαυτό σας, αφαιρεί την αίσθηση του ελέγχου αφήνοντάς σας να νιώθετε άγχος και ανασφάλεια.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 4 tips.

1. Συνειδητοποιήστε ότι συχνά δεν υπάρχει μόνο «μία σωστή απάντηση»

Συχνά υποθέτουμε ότι υπάρχει μια καλύτερη επιλογή ή μια «σωστή απάντηση» όταν πρόκειται να κάνουμε μια επιλογή. Και ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτό μπορεί να ισχύει, πολλές φορές υπάρχουν περισσότερες από μία επιλογές που θα σας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην χάνεις λοιπόν χρόνο προσπαθόντας να βρεις ο μοναδικό σωστό μονοπάτι.

2. Αγκαλιάστε την αποτυχία

Σε ποιον αρέσει η αποτυχία; Αλλά δυστυχώς, είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ύπαρξης μας στον πλανήτη γη.

Αυτό που ελέγχετε είναι η οπτική σας για την αποτυχία. Κάθε φορά που αποτυγχάνεις, κάτι μαθαίνεις. Μια αποτυχία είναι μια μορφή ανατροφοδότησης που μπορεί να σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε τις μελλοντικές σας αποφάσεις.

Εάν μπορείτε να αισθανθείτε πιο άνετα με το ενδεχόμενο της αποτυχίας, μπορείτε να απελευθερωθείτε από το βάρος του να σκέφτεστε «τι γίνεται αν αποτύχω» όταν παίρνετε μια απόφαση. Τι γίνεται λοιπόν αν αποτύχετε ή κάνετε τη «λάθος επιλογή»; Τότε προσπαθείς ξανά!

Ο κόσμος δεν θα τελειώσει αν αποτύχετε να πάρετε την καλύτερη απόφαση. Συνειδητοποιώντας ότι η αποτυχία δεν σας καθορίζει, μπορείτε να σας δώσει τη δυνατότητα να είστε πιο σίγουροι και άνετοι όταν πρόκειται να κάνετε επιλογές.

3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματικά αρκετές πληροφορίες για να πάρετε μια απόφαση

Μερικές φορές δεν έχουμε κάνει την έρευνά μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγαλύτερες αποφάσεις ζωής.

Ας σας βοηθήσουμε, λοιπόν, να αποφύγετε αυτό το λάθος. Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας για να διαπιστώσετε εάν έχετε αρκετές πληροφορίες για να κάνετε μια επιλογή:

-Έχω κάνει μια απλή αναζήτηση στο Google για τις επιλογές μου;
-Έχετε αρκετές πληροφορίες για να δημιουργήσετε μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά;
-Τι είδους πληροφορίες θα με έκαναν να αλλάξω γνώμη;
-Έχω απευθυνθεί σε αξιόπιστες πηγές για να συζητήσω τι γνωρίζουν για αυτές τις επιλογές;

4. Να θυμάστε ότι εξοικονομείτε χρόνο όταν παίρνετε μία απόφαση

Ο χρόνος είναι ένας από τους πιο πολύτιμους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας. Όταν κάνετε δεύτερες σκέψεις ξανά και ξανά, σπαταλάτε τον χρόνο και την ενέργειά σας.

Και μάντεψε: Τις περισσότερες φορές καταλήγεις να κάνεις κύκλους γύρω από την αρχική σου απόφαση.

Ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις. «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 8 =