αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάνεις μια δουλειά που μισείς; Ένα «σχεδιάγραμμα ζωής» θα σε κάνει να πάρεις άλλες αποφάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάνεις μια δουλειά που μισείς; Ένα «σχεδιάγραμμα ζωής» θα σε κάνει να πάρεις άλλες αποφάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μισούν την δουλειά που κάνουν. Είναι αυτοί που περνούν όλη την εργάσιμη εβδομάδα γκρινιάζοντας, και ζουν για τα Σαββατοκύριακα. ‘Η περιμένουν το πότε… θα βγουν στη σύνταξη. Είναι ένα λάθος μονοπάτι. Αυτό εξηγεί στο παρακάτω βίντεο ο coach, επιχειρηματίας και ομιλητής, Rob Dial.

Όπως εξηγεί οι περισσότεροι από εμάς πιάνουμε την πρώτη μας φορά κάπου στα 20 μας. Και βγαίνεις στην σύνταξη περίπου στα 65 σου έτη. Σκέψου το: Μπορείς μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια να κάνεις μια δουλειά που μισείς; Κι αν περιμένεις τη σύνταξη, είσαι πάλι λάθος. Γιατί μόλις το 82% των ανθρώπων ζουν μέχρι τα 65. Ακόμα όμως κι αν φτάσεις μέχρι εκεί, θα πρέπει να ξέρεις ότι μόλις το 65% των ανθρώπων ζουν μέχρι τα 80 τους. Άρα έχεις μάξιμουμ, 15 χρόνια ζωής μπροστά σου, αφότου βγεις στην σύνταξη. Ενώ πριν θα έχεις περάσει μια ολόκληρη ζωή κάνοντας μια δουλειά που μισείς.

«Αν δεν σου αρέσει η δουλειά σου, παραιτήσου. Βρες έναν άλλο τρόπο να βγάλεις χρήματα. Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσεις» λέει ο Rob Dial.

Και να πολλοί θα σκεφτούν ότι έχουν π.χ. παιδιά για να ταΐσουν, ο Rob Dial απαντά και σε αυτό. Λέει πως αν τα παιδιά σου έχουν ως πρότυπο εσένα, που κάνεις μια δουλειά που μισείς, μάλλον θα ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι στο μέλλον. Και αυτό δεν είναι καλό. Αντίθετα, είναι πολύ καλύτερο να κάνεις κάτι που αγαπάς, ακόμα κι αν βγάζεις λιγότερα χρήματα. Όπως καταλήγει ο Dial, η ζωή είναι πολύ μικρή. Φρόντισε να κάνεις κάτι που αγαπάς. Και όταν δεν δουλεύεις, πέρνα χρόνο με ανθρώπους που επίσης αγαπάς.

Are You Wasting Your Life?

Gepostet von Rob Dial am Dienstag, 25. September 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =