αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάνεις μεγάλα όνειρα; Οκ, τώρα δες και τις 3 κινήσεις για να τα πραγματοποιήσεις

Κάνεις μεγάλα όνειρα; Οκ, τώρα δες και τις 3 κινήσεις για να τα πραγματοποιήσεις

Δεν είναι κακό να κάνεις μεγάλα όνειρα. Το αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες λένε ότι μόνο αν κάνεις μεγάλα όνειρα, θα καταφέρεις να φτάσεις στην επιτυχία και να ξεφύγεις από τον «μέσο όρο». Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μέσα σε ένα καλό σπίτι, με το αμάξι των ονείρων σου, με ταξίδια σε όλο τον κόσμο, και κάνοντας την δουλειά που σου αρέσει.

Ωραία είναι όλα αυτά. Αλλά πρακτικά πως μπορείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα; Το αμερικανικό Entrepreneur.com προσπαθεί να δώσει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Και παραθέτει 3 συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Βάλε συγκεκριμένους στόχους. Αφού καθορίσετε τα όνειρά σας, ήρθε η ώρα να καθορίσετε τους στόχους σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιες δραστηριότητες μπορούν να σας οδηγήσουν στο να ζήσετε το όνειρό σας. Εξετάστε πού θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας σε ένα, δύο, πέντε, ή ακόμα και 10 χρόνια. Στην συνέχεια βάλε ρεαλιστικούς στόχους που θα μπορούσες να ολοκληρώσεις μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα σε φέρουν πιο κοντά στο όνειρο σου.

2# Ο μεγάλος σκοπός. Δεν αρκεί απλά να δουλέψεις σκληρά. Πρέπει να βρεις και ένα μεγάλο σκοπό. Είναι αυτός που θα σου δώσει το κίνητρο για να αντέξεις μέσα στον «μαραθώνιο». Επίσης σημαντικό: Να ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις… αφού πετύχεις κάθε έναν από τον στόχο σου. Να ξέρεις δηλαδή το «μετά».

3# Πρακτική. Ωραία, αποφάσισες ποιο είναι το πάθος σου και έχεις ορίσει το μεγάλο όνειρο σου. Τώρα πρέπει να αποκτήσεις εμπειρία στην πράξη. Και δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις από ψηλά. Μπορείς να ξεκινήσεις δουλεύοντας ως υπάλληλος στο πεδίο που σε ενδιαφέρει. Από την άλλη, αν είσαι πιο τολμηρός μπορείς να ξεκινήσεις ένα δικό σου project στο ίδιο πεδίο. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μάθεις πως δουλεύουν τα πράγματα στην πράξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 6 =