αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε»: Ο δημοσιογράφος του BBC «στρίμωξε» τον Χ. Θεοχάρη

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε»: Ο δημοσιογράφος του BBC «στρίμωξε» τον Χ. Θεοχάρη

Μπροστά σε δύσκολες ερωτήσεις βρέθηκε ο Χάρης Θεοχάρης, σε εμφάνιση του στο BBC. Ο παρουσιαστής Στίβεν Σακούρ, γνωστός για τις «δύσκολες» ερωτήσεις στους καλεσμένους του, έκανε στον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού μερικές πιεστικές ερωτήσεις για την αργή πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα αλλά και την επιλογή της Βρετανίας να μην την συμπεριλάβει στη λίστα με τις «πράσινες» χώρες. 

«Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», σημείωσε ο Στίβεν Σακούρ και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Χάρης Θεοχάρης: Δεν είμαστε…

Στίβεν Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες

Χάρης Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε

Στίβεν Σακούρ: Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα

Χάρης Θεοχάρης: Το σύστημά μας είναι ολοκληρωμένο σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, κρατάμε όλες τις δεύτερες δόσεις και τα δεύτερα ραντεβού για όλους κι έτσι δεν προχωράμε πιο γρήγορα από τα εμβόλια που διαθέτουμε. Με το που έχουμε στη διάθεσή μας τα εμβόλια τα χρησιμοποιούμε κατευθείαν, εμβολιάζουμε 1,1% του πληθυσμού καθημερινά κι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε επίσης το άνοιγμα του τουρισμού το 2020 και το υψηλό δεύτερο κύμα κορωνοϊού που αντιμετώπισε η Ελλάδα. «Ο ελληνικός λαός –σύμφωνα με τις έρευνες- συνδέει την έξαρση με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες. Δε φοβάστε μήπως γίνει το ίδιο;», ρώτησε ο Στίβεν Σακούρ με τον Χάρη Θεοχάρη να αρνείται πως ο τουρισμός είχε κάποια σχέση.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό στα νησιά, συγκεκριμένα «ότι είχε δοθεί η υπόσχεση για καθολικό εμβολιασμό έως το τέλος Απριλίου», προσθέτοντας πως «Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε. Βρισκόμαστε στον Μάιο και δεν είστε καν κοντά στον στόχο». 

«Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι όλα τα νησιά θα είναι πλήρως εμβολιασμένα έως το τέλος Απριλίου, είχαμε υποσχεθεί ότι οι κάτοικοι σε μια πρώτη ομάδα νησιών θα εμβολιάζονταν και πράγματι έγινε», απάντησε ο Έλληνας υπουργός. 

Ο Στίβεν Σακούρ αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση της Καλύμνου που τέθηκε ξαφνικά σε σκληρό lockdown. «Διαβάζουμε όλοι τις εφημερίδες, υπουργέ. Ο κόσμος τα διαβάζει και θα νομίζει πως η Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα για ταξίδι», σημείωσε χαρακτηριστικά, με τον Χάρη Θεοχάρη να απαντά: «Αυτό δείχνει πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε τοπικό μέτρο χωρίς να κρύψουμε κάτι». 

Ο  δημοσιογράφος σημείωσε επίσης πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας. Σε ερώτηση αν ήταν λάθος η απόφαση της Βρετανίας, ο Χάρης Θεοχάρης πρότεινε  διαχωρισμό των ελληνικών περιοχών, ώστε τα νησιά που είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς, να μπουν στην «πράσινη» λίστα.

Ωστόσο ο παρουσιαστής επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό, καθώς οι Βρετανοί που θα επιλέξουν να πάνε στην Ελλάδα τώρα, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 8 =