αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάναμε 2 ολόκληρα χρόνια να λανσάρουμε τη Stripe. Και να τι μάθαμε»: Αναλύει ένας από τους νεότερους εκατομμυριούχους του πλανήτη

«Κάναμε 2 ολόκληρα χρόνια να λανσάρουμε τη Stripe. Και να τι μάθαμε»: Αναλύει ένας από τους νεότερους εκατομμυριούχους του πλανήτη

Ποιος θα το περίμενε, ότι ο John Collison θα φτάσει να γίνει εκατομμυριούχος. Όλα έμοιαζαν εναντίον του αρχικά. Ξεκίνησε μαζί με τον αδερφό του τον Patrick, από ένα μικρό χωριό στην Ιρλανδία. Εκεί όπου για να έχουν ίντερνετ, οι γονείς τους αναγκάστηκαν να αγοράσουν ειδική συσκευή, αφού η περιοχή δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το 2009 ξεκίνησαν να γράφον κώδικα για την πλατφόρμα online πληρωμών, Stripe. Και η επιτυχία δεν ήρθε σε μια νύχτα. Αφού όπως εξηγεί στο παραπάνω βίντεο ο John Collison, χρειάστηκε να περάσουν… 2 ολόκληρα χρόνια για να λανσάρουν την Stripe. Και πόσους χρήστες είχαν τότε; Μόλις 50! Εργάστηκαν 2 χρόνια για να συλλέξουν 50 χρήστες.

«Ακόμα και για την Stripe, έχω δει άρθρα σε εφημερίδες που μας παρομοιάζουν με “επιτυχία της μιας νύχτας”. Και λέω: Ε, δεν ήσουν εκεί», σημειώνει χαρακτηριστικά ο John Collison.

Τονίζοντας ότι στην αρχή, ξόδεψαν πολύ χρόνο έτσι ώστε να αναπτύξουν το project τους και να καταλάβουν πως ακριβώς πρέπει να πορευτούν. Παρόλο που ο ίδιος πίστευε ότι όλη αυτή η διαδικασία θα είναι πολύ πιο σύντομη και εύκολη.

Ωστόσο, στα 2 χρόνια που χρειάστηκαν για το λανσάρισμα και φτάνοντας τους μόλις 50 χρήστες, οι δύο νεαροί ιδρυτές πήραν ένα χρήσιμο μάθημα. «Όταν ξοδεύεις 2 χρόνια για να μαζέψεις 50 χρήστες, μοιάζει σαν να έχεις μια αργή εξέλιξη. Ωστόσο, εστιάζοντας στον κάθε έναν από αυτούς τους χρήστες και στο να βγάλουμε ένα σπουδαίο προϊόν -την στιγμή που δεν είχαμε προβλήματα που αφορούσαν το scale ακόμα-, μας επέτρεψε να χτίσουμε το προϊόν που πραγματικά θέλαμε», λέει ο συνιδρυτής της Stripe.

Σημειώνεται, ότι φέτος τα δύο αδέρφια συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του Forbes με τους πιο νέους εκατομμυριούχους του πλανήτη. Τα κατάφεραν, ακόμα κι αν… καθυστέρησαν λίγο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 10 =