αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάμερες της τροχαίας θα «βλέπουν» τις λεωφορειολωρίδες- Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Κάμερες της τροχαίας θα «βλέπουν» τις λεωφορειολωρίδες- Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Τίθενται σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες από τον ΟΑΣΑ με στόχο να βελτιωθούν οι χρόνοι των δρομολογίων.

Εκ νέου θέτει σε λειτουργία τις κάμερες που επιβλέπουν την κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες ο ΟΑΣΑ, σε μία προσπάθεια να βελτιωθούν οι χρόνοι των δρομολογίων λεωφορείων και τρόλεϊ και να μπει ένα τέλος στο μπάχαλο με τους παραβάτες που επιλέγουν τη συγκεκριμένη λωρίδα προκειμένου να αποφύγουν την κίνηση, ταλαιπωρώντας και εκνευρίζοντας το επιβατικό κοινό.

Για το σκοπό αυτό ο ΟΑΣΑ σύναψε σύμβαση με εταιρεία η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο και τη συντήρηση των συστημάτων που θα καταγράφουν τις παραβάσεις.

Η εταιρεία θα καταγράφει τις παραβάσεις και στη συνέχεια θα τις προωθεί στον ΟΑΣΑ με φωτογραφίες αυτοψίας από κάθε σημείο προκειμένου να επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00 ενώ οι λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο.

Παράλληλα το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200€, ενώ σε περίπτωση που κάποιος σταθμεύσει σε λεωφορειολωρίδα, του επιβάλλεται πλέον του προστίμου και αφαίρεση πινακίδων καθώς επίσης και απομάκρυνση του οχήματός του με γερανό.

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =