αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Κάθε φορά που κουβαλάς πάνω σου ένα smartphone…»: Ο Edward Snowden εξηγεί πως μας κατασκοπεύουν μέσω κινητού

«Κάθε φορά που κουβαλάς πάνω σου ένα smartphone…»: Ο Edward Snowden εξηγεί πως μας κατασκοπεύουν μέσω κινητού

Ο Edward Snowden είναι ήδη γνωστός τους περισσότερους. Μιλάμε τον πρώην αναλυτή της NSA (Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ) που έβγαλε στη φόρα τις παράνομες πρακτικές της υπηρεσίας πριν από μερικά χρόνια. Και από τότε ζει… εξόριστος.

Στο παρακάτω βίντεο, ο ίδιος εξηγεί πως μας κατασκοπεύουν μέσω των smartphones που όλοι έχουμε στις τσέπες μας. «Κάθε φορά που κουβαλάς επάνω σου ένα smartphone, κάθε φορά που το ανοίγεις καταγράφεται η παρουσία σου στη συγκεκριμένη τοποθεσία και αυτό αποτελεί πολύτιμη πληροφορία για τις εταιρείες. Δεν είναι ανάγκη να κρατήσουν αυτή την πληροφορία για πάντα, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύτιμη», λέει ανάμεσα σε άλλα ο Edward Snowden.

Και συνεχίζει: «Αυτό προκύπτει απλά από τη σύνδεση του smartphone στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Δε μιλάμε, δηλαδή για όλες αυτές τις εφαρμογές που υπάρχουν στο smartphone και επικοινωνούν με το δίκτυο με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα».

Εξηγεί τι έκανε όταν ήταν στην CIA: «Όταν ήμουν στη Γενεύη με τη CIA, κουβαλούσαμε όλοι αυτά τα burner phones που βλέπουμε στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών. Δεν είναι smartphones και τα προτιμούσαμε επειδή μπορείς να αφαιρέσεις τη μπαταρία τους».

Ο Edward Snowden τονίζει ότι Google και Apple δεν προστατεύουν όσο θα έπρεπε τους χρήστες. « Με την Apple και το iOS δυστυχώς, είναι αδύνατο να δεις τι είδους συνδέσεις δικτύου πραγματοποιούνται στη συσκευή, γι’ αυτό οι χρήστες θα πρέπει να παίρνουν “έξυπνες αποφάσεις” όταν δίνουν άδειες πρόσβασης στις εφαρμογές. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κουμπί που να λέει στο smartphone να μη σε παρακολουθεί και τόσο η Apple, όσο και η Google δεν επιτρέπουν την ύπαρξη του. Στην πραγματικότητα, αμφότερες παρεμβαίνουν ενεργά στην όποια απόπειρα μπορεί να γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, επικαλούμενες θέματα ασφαλείας και υπό μια συγκεκριμένη οπτική έχουν δίκιο, λόγω της πολυπλοκότητας που θα έφερνε στον μέσο χρήστη», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =