αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάθε ημέρα, έχε κάτι το οποίο να προσμένεις»: Η συμβουλή ενός bestseller συγγραφέα που πρέπει να ακούσεις

«Κάθε ημέρα, έχε κάτι το οποίο να προσμένεις»: Η συμβουλή ενός bestseller συγγραφέα που πρέπει να ακούσεις

Πολλές φορές βάζουμε έναν μεγάλο στόχο και προσπαθούμε να φτάσουμε σε αυτόν. Πριν όμως καταλήξουμε στον μεγάλο στόχο όποιος κι αν είναι αυτός, υπάρχει κάτι ακόμα σημαντικό: Η διαδρομή. Πρέπει με κάποιον τρόπο να μείνεις συγκεντρωμένος και να έχεις κίνητρα, για να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής. Και είναι κάτι για το οποίο δεν συζητάμε συχνά.

Ο bestseller συγγραφέας, Soman Chainani, δίνει τη δική του συμβουλή. Ο ίδιος έχει γράψει το βιβλίο The School for Good and Evil, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατ. αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

«Βεβαιώσου ότι έχεις κάτι να προσμένεις, κάθε ημέρα», λέει αρχικά ο ίδιος. Και ενώ θα περίμενες ότι θα αναφέρεται μόνο σε «σημαντικά πράγματα», ο Soman Chainani ξεκαθαρίζει τα δεδομένα, μιλώντας στο Thrive Global. «Ίσως είναι η δουλειά σας, ίσως είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ μετά από δουλειά ή ένα μάθημα φωνητικής ή ίσως είναι ένα ραντεβού. Αλλά να έχετε κάτι κάθε μέρα που θα σας δίνει ώθηση. Θα κρατήσει την ψυχή σας ‘πεινασμένη’ για να δημιουργήσετε περισσότερες από αυτές τις στιγμές».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 7 =