αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚάθε επιχείρηση θα δίνει ταξιδιωτικό voucher έως 300 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο της για διακοπές

Κάθε επιχείρηση θα δίνει ταξιδιωτικό voucher έως 300 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο της για διακοπές

Διάταξη, με την οποία θεσμοθετούνται voucher ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα φέρνει προς διαβούλευση και προς ψήφιση το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου, μετά από εισήγηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού άμεσα, για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020, οι επιχειρηματίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους εν είδει bonus κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό. Σημαντικό κίνητρο για τη χρήση αυτού του νέου «εργαλείου» κρίνεται η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διατίθεται υπό μορφή voucher.

«Κατοχυρώνοντας θεσμικά τα voucher, το ελληνικό κράτος παρέχει ένα επιπλέον εργαλείο στις επιχειρήσεις, ανάλογο με την αποζημίωση για σίτιση ή για έξοδα κίνησης, ώστε να επιβραβεύουν τους εργαζόμενούς τους» επισημαίνεται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, τα voucher αξίας έως 300 ευρώ, ενθαρρύνουν εμπράκτως τον εσωτερικό τουρισμό και ενισχύουν παράλληλα την ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες του κλάδου εξαιτίας του COVID-19.

«Η θέσπιση της συγκεκριμένης παροχής κρίθηκε αναγκαία για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, με οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν απευθείας μια σημαντική επένδυση στον εσωτερικό τουρισμό» σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =