αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάθε αποτυχία εμπεριέχει τους σπόρους της επόμενης επιτυχίας. Αν είσαι πρόθυμος να μάθεις από αυτή»: 7 σοφές φράσεις του Paul Allen

«Κάθε αποτυχία εμπεριέχει τους σπόρους της επόμενης επιτυχίας. Αν είσαι πρόθυμος να μάθεις από αυτή»: 7 σοφές φράσεις του Paul Allen

Έφυγε χτες από την ζωή σε ηλικία 65 ετών. Ωστόσο, ο Paul Allen κατάφερε να δημιουργήσει, ανάμεσα σε άλλα, ένα project που έκανε την ζωή πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο καλύτερη. Και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Μιλάμε για την Microsoft.

Στις αρχές του 1975, εμπνευσμένοι από τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή, τον Altair 8800, ο Allen κι ο Gates πρότειναν στην εταιρία MITS, δημιουργό του Altair, να παρουσιάσουν έναν διερμηνέα για τη γλώσσα προγραμματισμού BASIC για τον Altair. Τη στιγμή της πρότασης δεν είχαν ούτε τον κώδικα ούτε τον υπολογιστή για ανάπτυξη του προγράμματος, αλλά μέσα στις επόμενες 8 βδομάδες έφτιαξαν τον διερμηνέα, και η παρουσία έληξε σε συμφωνία με την MITS για τη διανομή του. Κατόπιν ο Allen κι ο Gates μετακόμισαν στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικό κοντά στην MITS και εκεί ίδρυσαν την Microsoft. Ο Allen προσλήφθηκε από την MITS ως διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού. Το 1976, παραιτήθηκε από την MITS και αφιέρωσε το χρόνο του αποκλειστικά στην Microsoft.

Στην διάρκεια της ζωής του, ο Paul Allen είπε μερικές σοφές φράσεις που μπορούν να σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά. Εδώ είναι 7 από αυτές, έτσι όπως τις συνέλεξε το It’s Possible.

1# Εστίασε στα πράγματα που μπορείς να απολαύσεις στην ζωή σου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το πως μπορείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο.

2# Στην δική μου δουλειά, πάντα προσπαθούσα να προβλέψω τι έρχεται στον ορίζοντα. Να το κάνω να έρθει πιο γρήγορα και να μπει στις ζωές των ανθρώπων με έναν ουσιαστικό τρόπο.

3# Οι περισσότερες ευκαιρίες βρίσκονται εκεί που οι ανταγωνιστές σου πρέπει να εγκατασταθούν. Όχι εκεί που είναι ήδη εδραιωμένοι.

4# Από την εμπειρία μου, κάθε αποτυχία περιέχει τους σπόρους της επόμενης επιτυχίας σου- αν είσαι πρόθυμος να μάθεις από αυτή.

5# Στα πρώτα 8 χρόνια της Microsoft, ήμασταν αλυσοδεμένοι στις δουλειές μας. Αφότου αρρώστησα για πρώτη φορά, αποφάσισα να εξερευνήσω περισσότερο τον κόσμο εκεί έξω.

6# Υπάρχουν πραγματικά λίγες ιδέες που μπορείς να πραγματοποιήσεις μόνος σου.

7# Αυτό που κάναμε ήταν πρωτοφανές. Αλλά αυτό που ήταν λιγότερο κατανοητό στον κόσμο, ήταν ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 11 =