αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΙταλία: Kατέσχεσαν 11 εκατ. ευρώ από influencers και ψηφιακούς δημιουργούς

Ιταλία: Kατέσχεσαν 11 εκατ. ευρώ από influencers και ψηφιακούς δημιουργούς

Η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Μπολόνια κατέσχεσε 11.000.000 ευρώ από γνωστούς influencers και ψηφιακούς δημιουργούς που δραστηριοποιούνται σε ιστότοπους και πλατφόρμες όπως το OnlyFans και το Escort Advisor.

Πρόκειται για τέσσερις influencers της Μπολόνια, τους οποίους ακολουθούν 50 εκατομμύρια followers, και πέντε ψηφιακούς δημιουργούς, οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει αυτά τα εισοδήματα στην εφορία, η οποία σε διάφορες περιπτώσεις φαίνεται να μην γνώριζε την ύπαρξή τους.

Τα έσοδα προήλθαν από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και από συνεργασίες που ξεκίνησαν με εταιρείες. Οι έλεγχοι της ιταλικής φορολογικής αστυνομίας είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του 2022.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από έκθεση των Codacons. Αυτή κοινοποιήθηκε από την ίδια ένωση καταναλωτών που, στο πλαίσιο του «Πρωτοκόλλου για την προστασία της νόμιμης οικονομίας και των βιομηχανικών περιοχών». Eίχε υποβάλει «σειρά καταγγελιών στις Αρχές, επισημαίνοντας τις δραστηριότητες γνωστών influencers και διασημοτήτων, οι οποίοι δημοσιεύουν φωτογραφίες και περιεχόμενο που αναφέρονται σε πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα, spa, ή σαφείς αναφορές σε εμπορικά σήματα ή προϊόντα στις ιστοσελίδες τους χωρίς να ενημερώνουν τους ακολούθους τους για το διαφημιστικό περιεχόμενο του μηνύματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 20 =