αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙσχυρή ζήτηση για τις πολυτελείς βίλες εκατομμυρίων στο Costa Navarino

Ισχυρή ζήτηση για τις πολυτελείς βίλες εκατομμυρίων στο Costa Navarino

Ισχυρή ζήτηση προσελκύουν οι πολυτελείς οικιστικές μονάδες, διαμερίσματα και βίλες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino στην Μεσσηνία. Χθες, η εταιρεία ανάπτυξης του παραθεριστικού χωριού ΤΕΜΕΣ έκανε γνωστό ότι λανσάρει μια νέα γειτονιά 42 πολυτελών κατοικιών με την ονομασία Rolling Greens, που αναπτύσσεται εντός της έκτασης 1.300 στρεμμάτων του Navarino Dunes. Πρόκειται για βίλες 235-295 τ.μ. με 3-4 υπνοδωμάτια σε περιβάλλοντα χώρο από 700 τ.μ. έως 1.300 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ.  Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υψηλός μονοψήφιος αριθμός βιλών έχει πωληθεί, με την πανδημική κρίση να φαίνεται ότι έχει επισπεύσει τις αγοραπωλησίες πολυτελών εξοχικών ακινήτων, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Οι βίλες, που έχουν δυτικό προσανατολισμό, θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και στο γήπεδο γκολφ The Dunes Course και θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται φέτος. Προβλέπεται ότι θα αποπερατωθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Οι ιδιοκτήτες τους έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ενοικίασή τους, βάσει της νομοθεσίας για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα. 

Βίλες και διαμερίσματα

Εκτός από το νέο αυτό οικιστικό προϊόν, έχει, ήδη, πωληθεί-κατά την πρώτη και δεύτερη φάση διάθεσης- άνω του 50% των κατοικιών στο Costa Navarino Residences – The Villas. Αφορά κατοικίες 5-7 υπνοδωματίων, με μέγεθος από 350 τ.μ. έως 1.100 τ.μ., σε οικόπεδα 1.500 τ.μ. έως 3.000 τ.μ. και τιμή εκκίνησης από 2,8 εκατ. ευρώ.

Το έτερο προϊόν που έχει δημιουργήσει η ΤΕΜΕΣ αφορά τα branded διαμερίσματα Τhe Residences at The Westin Resort, Costa Navarino, των οποίων οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη της εταιρείας. Για τα συγκεκριμένα ακίνητα επιφάνειας 150 τ.μ., οι τιμές ξεκινούν από 550.000 ευρώ, το 2019 πωλήθηκαν 24 διαμερίσματα και από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα, άλλαξαν χέρια 12 διαμερίσματα από τα συνολικά 98 διαμερίσματα. Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες έχουν επενδυτικό χαρακτήρα, καθώς στο πλαίσιο 18ετούς διάρκειας προγράμματος αξιοποίησης, προβλέπεται εγγυημένο εισόδημα ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος.

Ειδικότερα, μέσω διαδικασίας sale & leaseback, η ΤΕΜΕΣ αναλαμβάνει την μίσθωση των συγκεκριμένων ακινήτων, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν για διάστημα οκτώ εβδομάδων, κάθε χρόνο, εκτός της υψηλής περιόδου. Κατά την πρώτη πενταετία της μισθωτικής περιόδου, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν σταθερό ετήσιο εισόδημα- προ φόρων- ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος. Μετά την πενταετία, τα έσοδα υπολογίζονται από την αφαίρεση των εσόδων από τα έξοδα, με το ποσό που προκύπτει να αποδίδεται κατά το ήμισυ στον ιδιοκτήτη. Μετά το πέρα των 18 ετών, υπάρχει η δυνατότητα επανένταξης των συγκεκριμένων ιδιοκτησιών στο ξενοδοχειακό δυναμικό της ΤΕΜΕΣ, με τη συνεργασία μεταξύ ιδιοκτητών και εταιρείας να συζητείται, εκ νέου, από μηδενική βάση.

Το οικιστικό κομμάτι του Costa Navarino εξακολούθησε, όπως σημειώνουν κύκλοι της εταιρείας, να μαγνητίζει το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών, κυρίως από την Κεντρική Ευρώπη και κατά την κορύφωση της πανδημίας που συνοδεύτηκε με την επιβολή lockdown.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 3 =