αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΙστορική ημέρα για την Παπαστράτος: Πήρε σάρκα και οστά η πολυσυζητημένη επένδυση των 300 εκτα. ευρώ

Ιστορική ημέρα για την Παπαστράτος: Πήρε σάρκα και οστά η πολυσυζητημένη επένδυση των 300 εκτα. ευρώ

Μια παραγωγική επένδυση έφυγε, μια παραγωγική επένδυση μόλις ξεκίνησε. Ο λόγος για μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που υλοποίησε η Παπαστράτος. Χθες ξεκίνησε η παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο. Η Παπαστράτος, μετά από 87 χρόνια, σταματά να παράγει συμβατικών τσιγάρα και εισέρχεται σε μια νέα εποχή, αφού το εργοστάσιό της αποτελεί πλέον το δεύτερο μόλις εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής των καινοτόμων καπνικών προϊόντων της Philip Morris International.

Κάτι περισσότερο από ένα χρόνο από το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά, το IQOS, το νέο “τσιγάρο” της Παπαστράτος ελέγχει ήδη μερίδιο 2,8%, το οποίο όπως εκτιμούν στελέχη της καπνοβιομηχανίας θα ενισχυθεί περαιτέρω. Σε αυτό, δηλαδή στην αύξηση της κατανάλωσης, όπως εκτιμάται θα συμβάλλουν και τα 25 μονοθεματικά καταστήματα ανά την Ελλάδα που διαθέτει η καπνοβιομηχανία στην Ελλάδα και τα shop in a shop που έχουν δημιουργηθεί στο Public όπου πωλείται η συσκευή IQOS. Ήδη στην Ελλάδα έχουν πουληθεί περισσότερες από 100.000 συσκευές IQOS.

Η επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πριν από μόλις 11 μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, την κατασκευή 3 νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού καθώς και τη δημιουργία 400 άμεσων θέσεων εργασίας. Η υλοποίηση αυτού του έργου, όπως ανακοίνωσε χθες η καπνοβιομηχανία, συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2018, η Παπαστράτος θα παράγει ετησίως 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού, οι οποίες θα εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πως διευρύνεται το cluster των χωρών ευθύνης της Παπαστράτος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με την προσθήκη της Κροατίας και της Σλοβενίας. Η απόφαση της Philip Morris International (PMI) να θέσει την Παπαστράτος επικεφαλής σε δυο ακόμη χώρες (ήδη έχει την ευθύνη, εκτός από την Ελλάδα, για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κύπρο και τη Μάλτα), ενισχύει περαιτέρω τον στρατηγικό ρόλο της Παπαστράτος στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + five =