αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙσραηλινοί επενδύουν μαζικά σε ακίνητα στην Αθήνα- Ποια προτιμούν

Ισραηλινοί επενδύουν μαζικά σε ακίνητα στην Αθήνα- Ποια προτιμούν

Funds, μεμονωμένοι επενδυτές και οικογενειακά γραφεία από το Ισραήλ επενδύουν στην ελληνική αγορά ακινήτων τους τελευταίους μήνες, βλέποντας ευκαιρίες στον τουρισμό αλλά και σε υπεραξίας από μελλοντική άνοδο των τιμών.

«Αγοραστές από το Ισραήλ έχουν πάρει την σκυτάλη από τους Κινέζους που ήταν και οι πιο ενεργοί τα προηγούμενα χρόνια», εξηγεί στο insider.gr έμπειρος σύμβουλος ακίνητης περιουσίας. Η βασική διαφορά σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι ενώ οι Κινέζοι είναι κατά βάση μεμονωμένοι αγοραστές που αγοράζουν κυρίως στα Νότια Προάστια και συμπληρωματικά κάποιο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας για τη Χρυσή Βίζα, οι Ισραηλινοί επενδύουν αγοράζοντας μικρά διαμερίσματα με σκοπό την ανακαίνιση και τη μεταπώληση.

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα ισραηλινών funds προς τις τράπεζες για την αγορά χαρτοφυλακίων διαμερισμάτων σε Αθήνα και Πειραιά. «Αγοράζουν πολλά και μικρά διαμερίσματα τα οποία ανακατασκευάζουν οι ίδιοι με στόχο να τα μεταπωλήσουν», σημειώνει στο insider.gr στέλεχος τμήματος ακινήτων ελληνικής συστημικής τράπεζας που έχει κλείσει συμφωνίες με ισραηλινά funds.

Τα συγκεκριμένα funds είναι σχετικά «αθόρυβα». Είναι μικρού ή μεσαίου μεγέθους, διατεθειμένα να επενδύσουν περί τα 10 με 50 εκατ. ευρώ και πραγματοποιούν συναλλαγές της τάξης του 1 με 3 εκατ. ευρώ. Στην κατοικία στοχεύουν σε περιοχές του κέντρου όπου παρατηρείται δυναμική ανόδου: Κυψέλη, Νεάπολη Εξαρχείων, Πατησίων, Αχαρνών και Λιοσίων. Κινητικότητα παρατηρείται και στον Πειραιά όπου έχουν καταγραφεί αγορές κυρίως στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Στην αγορά κατοικίας ξεχωρίζει το ισραηλινών συμφερόντων Zoia Fund το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει αγοράσει πάνω από 20 πολυκατοικίες στην Αττική. Το συγκεκριμένο fund έχει υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 2,5 δισ. δολαρίων σε έξι χώρες. Στην Ελλάδα δείχνει μια προτίμηση σε διαμερίσματα πόλης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Άλλη μια επενδυτική εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που επενδύει στην Ελλάδα είναι η Golden Horizon, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει μέχρι στιγμής επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ. Στις αρχές του έτους η εταιρεία αγόρασε έναντι 5,1 εκατ. ευρώ το διατηρητέο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής επί της οδού Υπατίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αγόρασε και έκταση στο Παλαιό Φάληρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + six =