αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙσπανία: Περίπου 900.000 άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους από τότε που ξεκίνησε το lockdown

Ισπανία: Περίπου 900.000 άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους από τότε που ξεκίνησε το lockdown

Σχεδόν 900.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους στην Ισπανία από τις 12 Μαρτίου, όταν στη χώρα επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, σύμφωνα με στοιχεία από τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.

Από τις 12 Μαρτίου, 898.822 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ενώ πάνω από τους μισούς είναι εποχικοί υπάλληλοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων στη χώρα αυξήθηκε σε 3,5 εκατομμύρια τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.

“Πρόκειται για μια απολύτως άνευ προηγουμένου κατάσταση”, ανέφερε η υπουργός Εργασίας Yolanda Diaz κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση της ανεργίας που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ισπανία.

Σημειώνεται ότι ούτε η κοινωνική ασφάλιση ούτε τα στοιχεία της ανεργίας περιλαμβάνουν τις λεγόμενες ”προσωρινές απολύσεις”, με βάση τις οποίες οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες μπορούν πρόσκαιρα να αναστείλουν τη σύμβαση ενός εργαζομένου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + twelve =