αρχικηVIRALΙσοδύναμα πλέον τα πτυχία των Κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων- Υπερψηφίστηκε το σχετικό άρθρο

Ισοδύναμα πλέον τα πτυχία των Κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων- Υπερψηφίστηκε το σχετικό άρθρο

Ισοδύναμα θα θεωρούνται πλέον τα τα πτυχία των Κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων, αφού υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το άρθρο 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απόφοιτοι κολεγίων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για πρόσληψη στο δημόσιο, ισοδύναμα με τους πτυχιούχους ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

Το σχετικό άρθρο στήριξαν 153 βουλευτές (Νέα Δημοκρατία), ενώ το καταψήφισαν 136 βουλευτές.

Για κατάφωρα αντισυνταγματικό άρθρο, έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την υπουργό Παιδείας ότι ψευδολογεί και στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της δημόσιας παιδείας.

«Για 4 χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζε κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων των λεγόμενων κολλεγίων, ως όφειλε με βάση το Ενωσιακό Δίκαιο», ανέφερε από την πλευρά της η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως για να προσθέσει ότι επί 4 χρόνια οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζαν κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των κολλεγίων.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω άρθρο έφερε αντιδράσεις όχι μόνο εντός βουλής, αλλά και εκτός. Συγκέντρωση έξω από τη βουλή έκαναν οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, δηλώνοντας πως δεν υποχωρούν, αλλά απαιτούν την απόσυρση του άρθρου 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που «υποβαθμίζει τα πανεπιστημιακά πτυχία και τα εξισώνει με τους τίλους των κολεγίων».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =