αρχικηVIRALΙαπωνική εταιρία φτιάχνει μάσκες του Τραμπ και σαρώνει (ΦΩΤΟ)

Ιαπωνική εταιρία φτιάχνει μάσκες του Τραμπ και σαρώνει (ΦΩΤΟ)

Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ένας Ιάπωνας επιχειρηματίας τρίβει με ικανοποίηση τα χέρια του καθώς οι αποκριάτικες μάσκες “Τραμπ” που κατασκευάζει πουλιούνται κατά χιλιάδες.

Η εταιρεία Ogawa Studios, η μεγαλύτερη στο είδος της στην Ιαπωνία, αύξησε εντυπωσιακά τους πελάτες της μετά την απρόσμενη νίκη του μεγιστάνα, στις 8 Νοεμβρίου, όπως σημειώνει ο ΣΚΑΙ.

«Δεν ξέρω αν (η νίκη του Τραμπ) είναι καλή για την Ιαπωνία, όμως σ’ εμάς, που φτιάχνουμε μάσκες από καουτσούκ, η ζήτηση έχει εκτοξευτεί στα ύψη» είπε ο Τακαχίρο Γιαγκιχάρα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας που εδρεύει στη Σαϊτάμα, στα βόρεια του Τόκιο.

Η επικράτηση του Τραμπ στις εκλογές προκαλεί ανησυχίες στην Ιαπωνία, ίσως τον στενότερο σύμμαχο των ΗΠΑ στην Ασία, τόσο για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει όσο και αναφορικά με τον τομέα της ασφάλειας. Ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας θέλει να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου TTP, ενώ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, είχε πει ότι σκέφτεται να αποσύρει τους Αμερικανούς στρατιώτες που εδρεύουν στην Ιαπωνία.

Η εταιρία, που κατασκευάζει μάσκες με πρόσωπα πολιτικών, ηρώων κινουμένων σχεδίων, παλαιστών σούμο και άλλων, κυκλοφόρησε τη «μάσκα Τραμπ», που κοστίζει 2.400 γεν (20 ευρώ) τον Μάιο. Τους επόμενους μήνες πούλησε 1.800 κομμάτια, κατόπιν, μέσα σε λίγες ημέρες, 5.000 και ελπίζει τώρα ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα παραδώσει άλλα 8.000, κυρίως σε Ιάπωνες πελάτες.

«Ο Τραμπ είναι πάντα οργισμένος και ουρλιάζει στις ομιλίες του, και αυτό το θέαμα ταιριάζει απόλυτα με την ιδέα της μάσκας. Δεν θα συνέβαινε το ίδιο με τη Χίλαρι Κλίντον», παραδέχτηκε ο Γιαγκιχάρα.

Η μάσκα «Μπαράκ Ομπάμα» ήταν πιο δημοφιλής από εκείνη του Τραμπ αλλά η εταιρεία ελπίζει ότι ο τελευταίος σταδιακά θα καλύψει τη διαφορά.

Japan Trump Mask

A worker sprays color on rubber masks depicting President-elect Donald Trump on a production line at the Ogawa Studio in Saitama, north of Tokyo, Tuesday, Nov. 15, 2016. Ogawa Studio, the only manufacturer of rubber masks in Japan, is working non-stop to catch up with a flood of orders for Trump masks since his election victory one week ago. The 23 staff are trying to produce 350 likenesses of Trump a day, up from 45 before the U.S. election, factory executive manager Takahiro Yagihara said Tuesday. (AP Photo/Eugene Hoshiko)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =