αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘυμάστε το «μαλλί της γριάς»; Ένας νέος επιχειρηματίας έφτιαξε μια startup σχετική με αυτό και σαρώνει

Θυμάστε το «μαλλί της γριάς»; Ένας νέος επιχειρηματίας έφτιαξε μια startup σχετική με αυτό και σαρώνει

Εδώ τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά. Δεν μιλάμε για μια startup που έχει σχέση με τις νέες τεχνολογίες, τα Social Media ή τις online αγορές. Ο Joe Fernandez, μαζί με τους Waynn Lue και Keith Walker ίδρυσαν μια καινοτόμο επιχείρηση… όχι και τόσο καινοτόμο. Ναι, κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Συγκεκριμένα, ίδρυσαν την Joymode. Μια εταιρία που ενοικιάζει μηχανήματα που φτιάχνουν το γνωστό γλύκισμα «μαλλί της γριάς». Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνουν τους ανθρώπους που πιθανόν να χρειάζονται ένα τέτοιο μηχάνημα, 2 ή 3 φορές το χρόνο και δεν θέλουν να πληρώσουν για να το αγοράσουν. Μπορεί κάποιος, για παράδειγμα, να το χρειάζεται για ένα πάρτι ή για το κάμπινγκ.

Κι όμως, αυτή η περίεργη ιδέα δείχνει να λειτουργεί. Με τον Joe Fernandez να δηλώνει στο site Recode.net, ότι κάνει ο ίδιος ακόμα και τις παραδώσεις των μηχανημάτων, στους πελάτες του. Εντάξει, άλλωστε τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή.

Η εταιρία έχει έδρα το Λος Άντζελες. Και δέχεται περίπου 50- 60 παραγγελίες κάθε Σαββατοκύριακο. Σε αντίθεση με όσους startupers δημιουργούν π.χ. μια mobile εφαρμογή, οι ιδρυτές της Joymode, χρειάζονται απλά μια αποθήκη έτσι ώστε να βάζουν τα μηχανήματα τους, και το ανθρώπινο δυναμικό που θα τα μεταφέρει στους εκάστοτε πελάτες.

Θεωρείτε ότι το κόστος είναι μεγάλο; Τότε διαβάστε και το καλύτερο: μέχρι τώρα η εν λόγω επιχείρηση έχει λάβει 3.000.000 δολάρια ως χρηματοδότηση από διάφορους επενδυτές. Έτσι μπορεί και καλύπτει άνετα το κόστος λειτουργίας της. Τελικά, η επιχειρηματική επιτυχία, μπορεί να έρθει και με τον πιο… απίστευτο τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + six =