αρχικηVIRALΘυμάσαι το παλιό γήπεδο της Arsenal; Πλέον έχει μετατραπεί σε σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών (ΦΩΤΟ)

Θυμάσαι το παλιό γήπεδο της Arsenal; Πλέον έχει μετατραπεί σε σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης, το εμβληματικό Χάιμπουρι, στο οποίο αγωνιζόταν η Άρσεναλ έχει αλλάξει πλέον μορφή και έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών και πάρκο και η μετατροπή είναι εντυπωσιακή!

Το γήπεδο χτίστηκε αρχικά το 1913 στη θέση του χώρου αναψυχής του τοπικού κολλεγίου. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, το στάδιο αναδιαμορφώθηκε και διευρύνθηκε αρκετές φορές για να φιλοξενήσει τον αυξανόμενο αριθμό των οπαδών της Αρσεναλ, μέχρι τα τέλη του περασμένου αιώνα. Μέχρι τότε το στάδιο είχε 38.000 θέσεις, πολύ μικρό για ένα τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Άρσεναλ. Η περαιτέρω επέκταση του σταδίου δεν ήταν εφικτή, καθώς περιβάλλεται από κατοικίες. Έτσι η ομάδα αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου γηπέδου, του Emirates Stadium, χωρητικότητας 60.000 θεατών σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το παλιό της σπίτι.

Στις 7 Μαΐου 2006, η Άρσεναλ έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι στο Χάιμπουρι, με τον αρχισκόρερ της, Τιερί Ανρί να σημειώνει χατ-τρικ και να φιλά το χορτάρι στο τελευταίο γκολ, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής, για ένα γήπεδο που έζησε στιγμές δόξας.

Στη συνέχεια ο χώρος του σταδίου αναμορφώθηκε και μετατράπηκε σε συγκρότημα κατοικιών που περιλαμβάνει 650 διαμερίματα. Όπως διαβάζουμε στο perierga.gr, η βόρεια και η νότια κερκίδα, με το χαρακτηριστικό ρολόι, γκρεμίστηκαν ενώ διατηρήθηκε το εξωτερικό στις υπόλοιπες δύο και ενσωματώθηκε στη νέα σχεδίαση διατηρώντας μια συνέχεια στην ιστορία του χώρου. Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε πάρκο, ελεύθερο για το κοινό, γνωστό σαν πλατεία Χάιμπουρι (Highbury Square). Το τούνελ που οδηγούσε στο γήπεδο τους ποδοσφαιριστές μετατράπηκε σε διάδρομο εισόδου στην πλατεία.

Ένα διαμέρισμα στο παλιό γήπεδο κοστίζει από μισό έως ένα εκατομμύριο λίρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + six =