αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘυμάσαι το νέο «εκπτωτικό χωρίο» Athens Capitol για το οποίο συζήταγαν όλοι; Κάτι δεν πήγε… και τόσο καλά

Θυμάσαι το νέο «εκπτωτικό χωρίο» Athens Capitol για το οποίο συζήταγαν όλοι; Κάτι δεν πήγε… και τόσο καλά

Εναλλακτικά σενάρια για την αξιοποίηση των κενών χώρων που έχουν προκύψει στο εμπορικό κέντρο Athens Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη, στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, εξετάζει αυτήν την περίοδο η διοίκηση της εταιρείας. Μέχρι πρότινος, φάνταζε δεδομένη η λειτουργία εκπτωτικού κέντρου, καθώς σχεδιαζόταν η λειτουργία περίπου 50 νέων καταστημάτων σε 8.000 τ.μ. του ακινήτου, όπου, μεταξύ άλλων, στεγάζεται και το Μουσείο Αυτοκινήτου. Μάλιστα, είχαν υπογραφεί και προσύμφωνα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 70% των προβλεπόμενων εκμισθώσιμων επιφανειών.

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, η δέσμευση αρκετών αλυσίδων με το εκπτωτικό κέντρο McArthurGlen στα Σπάτα, να μην ανοίξουν κατάστημα σε εκπτωτικό κέντρο σε ακτίνα 40 χλμ. από τα Σπάτα, καθιστά δύσκολη τη λειτουργία επιπλέον εκπτωτικών χώρων τους. Ως εκ τούτου, έχει περιοριστεί το απόθεμα των πιθανών μισθωτών και έχει γίνει πιο δύσκολη η εύρεση των τουλάχιστον δύο καταστημάτων «κράχτες», που είναι απαραίτητα για την προσέλκυση επισκεπτών/καταναλωτών σε σταθερή βάση. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ακίνητο προσελκύει περί τις 400.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση, ενώ με τη δημιουργία ενός επιτυχημένου outlet, θα ήταν εφικτή η αύξηση του μεγέθους αυτού σε περίπου 2 εκατ. επισκέπτες, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Ως εκ τούτου, η διοίκηση επανεξετάζει το ζήτημα του εκπτωτικού κέντρου, χωρίς μέχρις στιγμής να έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Σύμφωνα με τον κ. Χαραγκιώνη, «καθυστερούμε την απόφασή μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι αυτή θα είναι η πιο σωστή για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ακινήτου». Αν, πάντως, δεν προχωρήσει το σχετικό σχέδιο, εκτιμάται ότι είναι εφικτή η προσέλκυση δύο-τριών πολύ μεγάλων καταστημάτων, π.χ. από τον χώρο της τεχνολογίας, των παιχνιδιών κ.λπ., ενώ σημαντική ζήτηση καταγράφεται και για τη μετατροπή των διαθέσιμων χώρων σε γραφεία, δεδομένου ότι το ακίνητο διαθέτει 800 θέσεις στάθμευσης κι εξυπηρετείται και με μέσο σταθερής τροχιάς. Ο σταθμός της Βικτώριας των ΗΣΑΠ, στην ομώνυμη πλατεία, βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 5 =