αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘυμάσαι την εταιρία που ήθελε να κάνει ριάλιτι στον Άρη; Δεν θα προλάβει γιατί… πτώχευσε

Θυμάσαι την εταιρία που ήθελε να κάνει ριάλιτι στον Άρη; Δεν θα προλάβει γιατί… πτώχευσε

Όσοι είχαν σπεύσει να κάνουν αίτηση για το πρώτο «Αριανό» ριάλιτι θα απογοητευτούν. Η Mars One Ventures, το κερδοσκοπικό κομμάτι του μεγαλόπνοου project Mars One που προέβλεπε εποικισμό του Άρη και ζωντανή μετάδοση στη Γη τις ζωές των ανθρώπων που θα στέλνονταν για πάντα να ζήσουν στον Κόκκινο Πλανήτη – δυστυχώς πτώχευσε.

Η τελευταία ανακοίνωση από τη Mars One έγινε τον Ιούλιο του 2018, όταν ανακοίνωσε επενδυτική συμφωνία με τη Phoenix Enterprises, η οποία θα παρείχε χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – το πιο ακριβό reality show του πλανήτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα δικαστικά έγγραφα που δημοσίευσε που δημοσίευσε το Reddit, η εταιρία φαίνεται ότι κήρυξε πτώχευση τον Ιανουάριο, αλλά δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι σήμερα.

Η Mars One βασίζονταν στα έσοδα από ντοκιμαντέρ που γυρνούσε για τους αστροναύτες/ εποίκους της, τα οποία στη συνέχεια πουλούσε. Η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι είχε 200.000 εθελοντές, αλλά ο πρώην ερευνητή της NASA Joseph Roche, ο οποίος είχε προσφερθεί εθελοντικά για το project του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Mars One Foundation, είχε δηλώσει ότι ο πραγματικός αριθμός ήταν 2.761.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 1 =