αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘεωρείς ότι κάποιος σου λέει ψέματα; Τσέκαρε αυτά τα 6 σημάδια για να σιγουρευτείς

Θεωρείς ότι κάποιος σου λέει ψέματα; Τσέκαρε αυτά τα 6 σημάδια για να σιγουρευτείς

Παρόλο που πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι όντως αξιόπιστοι, όλοι έχουμε αντιμετωπίσει ή θα αντιμετωπίσουμε έναν… κατά συρροή ψεύτη κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Η ικανότητα να εντοπίσετε κάποιον ψεύτη μπορεί να σας σώσει από στεναχώρια ή άλλες αρνητικές επιπτώσεις, είτε στην προσωπική ζωή σας είτε μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να υποψιαζόμαστε ότι κάποιος μας λέει ψέμματα. Αλλά δεν είμαστε 100% σίγουροι. Όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε… έναν ορό της αλήθειας. Και να καταλαβαίνουμε αυτομάτως το πότε μας λέει ψέμματα ένας άνθρωπος. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι κάποιο «ειδικό ορό» για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν κάποια απλά σημάδια που μπορούν να αποκαλύψουν έναν ψεύτη.

Αν λοιπόν υποψιάζεσαι ότι κάποιος δεν σου λέει την αλήθεια, εδώ είναι 6 σημάδια που πρέπει να τσεκάρεις για να σιγουρευτείς. Είναι σημάδια που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει σε αυτούς τους ανθρώπους.

1# Δείχνουν νευρικότητα. Συνήθως οι ψεύτες δεν είναι σε ήρεμη κατάσταση. Και υπάρχουν μερικές κινήσεις που το αποκαλύπτουν. Μπορεί να δεις τον συνομιλητή σου να παίζει με τα μαλλιά του, να ανακατεύει τα πόδια του, να χτυπάει τα δάχτυλά του στο τραπέζι ή ξαφνικά μετατοπίζεται πολύ στην καρέκλα του.

2# Επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους. Ένα επίσης κακό σημάδι, είναι όταν κάποιος επαναλαμβάνει συνεχώς αυτά που ηδη έχει πει. Ενώ παράλληλα μπαίνει σε πολλές λεπτομέρειες χωρίς καν να του το ζητήσεις. Οι ψεύτες, στην απόγνωσή τους να σας αποδείξουν ότι λένε την αλήθεια, θα… πουν όσα περισσότερα μπορούν. Ένα καλό τεστ είναι να παραμείνεις σιωπηλός περισσότερο από ό, τι συνήθως για να δεις αν θα συνεχίσει ο άλλος να μιλάει. Η σιωπή σου θα τον κάνει να θεωρήσει ότι δεν τον πιστεύεις, οπότε θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να σε πείσει.

3# Είναι ασυνεπείς. Δες πως κινούνται μέσα σε όλα τη συζήτηση. Εάν συνεχίζουν να αλλάζουν μικρές λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία τους, τότε αυτό είναι ένα ανησυχητικό στοιχείο. Οκ, κανείς από εμάς δεν έχει την τέλεια μνήμη. Ωστόσο αν παρατηρείς ότι ο άλλος κάνει συνεχώς αλλαγές μέσα σε μια ιστορία που παραθέτει, μάλλον δεν είναι πολύ ειλικρινής μαζί σου.

4# Καλύπτουν μέρη του σώματος. Όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, το ψέμα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε εκτεθειμένοι και ευάλωτοι. Ένας ψεύτης το νιώθει επίσης- κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να καλύπτει το κεφάλι, τον λαιμό ή την κοιλιά του για να «προστατευτεί». Μπορεί επίσης να τον δεις να καλύπτει το στόμα του.

5# Αλλάζει η αναπνοή τους. Όταν λέμε ψέματα, το σώμα μας αντιδρά. Ο καρδιακός μας ρυθμός αλλάζει, πράγμα που σημαίνει ότι αναπνέουμε πιο έντονα. Προφανώς, αν ο άλλος μόλις ανέβηκε μια σκάλα, αυτό δεν είναι ένας δείκτης στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε, αλλά αν κάθεται στον καναπέ ή πίσω από το γραφείο του και η αναπνοή του αλλάζει, έχετε λόγους να τον υποπτεύεστε.

6# Αποφεύγουν την επαφή με τα μάτια. Είναι πολύ συνηθισμένο. Οι ψεύτες αποφεύγουν την οπτική επαφή. Αλλά συμβαίνει και το αντίθετο: Εάν κάποιος επιδιώκει έντονη οπτική επαφή ή περισσότερη επαφή από ό, τι συνήθως, τότε θα μπορούσε να είναι μια σκόπιμη και αρκετά επιθετική προσπάθεια να σας πείσει ότι είναι απόλυτα ειλικρινείς μαζί σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 37χρονος εργοδότης που έδωσε κατώτατο μισθό 70.000 δολαρίων τον χρόνο. Σήμερα, έξι χρόνια αργότερα, σαρώνει (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =