αρχικηVIRALΘες φθηνές διακοπές; Το Lonely Planet συμπεριέλαβε ένα Ελληνικό νησί στους 10 οικονομικότερους προορισμούς του κόσμου

Θες φθηνές διακοπές; Το Lonely Planet συμπεριέλαβε ένα Ελληνικό νησί στους 10 οικονομικότερους προορισμούς του κόσμου

Ένα ελληνικό νησί συμπεριλαμβάνεται στη φετινή λίστα του Lonely Planet με τους πιο οικονομικούς προορισμούς του κόσμου. Η Ικαρία εμφανίζεται έβδομη στη λίστα με τους 10 οικονομικότερους προορισμούς του πλανήτη, ενώ το περιοδικό επισημαίνει πως «το ελληνικό νησί της Ικαρίας σαγηνεύει με γαλαζοπράσινα νερά και άγρια εδάφη, καθώς και με ένα ανεξάρτητο πνεύμα και πολιτισμό που μοιάζει με πανηγύρια. Η Ικαρία, που πήρε το όνομά της από τον Ίκαρο, ο οποίος λέγεται ότι συνετρίβη εδώ αφού πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο, τιμάται επίσης ως η γενέτειρα του Διονύσου, του θεού του κρασιού. Χρησιμοποιήστε τον πλακόστρωτο παραλιακό δρόμο για να εξερευνήσετε το νησί, να επισκεφθείτε Ικαριακά χωριά που ξεχειλίζουν από φαγητό, κρασί και παραδοσιακούς χορούς».

Δίνει, μάλιστα, και δύο bonus:

 • Η παραλία των Σεϋχελλών διαθέτει μαρμάρινα βότσαλα, σμαραγδένια νερά και γιγάντιους βράχους που γυαλίζονται από τα κύματα.
 • Οι θερμές πηγές του Σπηλαίου, από την άλλη πλευρά, είναι μια από τις καλύτερες θερμές πηγές του Αιγαίου, όπου τα πλούσια σε ραδόνιο νερά οδηγούν σε μια σπηλιά.

Οι 10 οικονομικότεροι προορισμοί

 1. Πολωνία
 2. Μεσοδυτικές Πολιτείες – ΗΠΑ
 3.  Νικαράγουα
 4. Danube Limes – Βουλγαρία
 5. Νορμανδία – Γαλλία
 6. Αίγυπτος
 7. Ικαρία – Ελλάδα
 8. Αλγερία
 9. Νυχτερινά τρένα – Ευρώπη
 10. Southern Lakes & Central Otago – Νέα Ζηλανδία

Αντίστοιχα για τον πρώτο προορισμό της λίστας, την Πολωνία, υπογραμμίζει πως «λάμπει ως ένας από τους πιο προσιτούς προορισμούς της Ευρώπης, προσφέροντας ένα εξαιρετικό φάσμα ποιοτικών ταξιδιωτικών εμπειριών.Πολλοί επισκέπτες έλκονται από πόλεις όπως η Βαρσοβία, η οποία ανοίγει ένα νέο συγκρότημα που θα στεγάσει το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το θέατρο TR Warszawa το 2024. Στα Καρπάθια Όρη, περπατήστε το μονοπάτι Icon Trail, περνώντας μέσα από χωριά που κοσμούνται από παλιές ξύλινες εκκλησίες.

Aναφορά και στα νυχτερινά τρένα της Ευρώπης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πριν από λίγο καιρό, φαινόταν ότι τα νυχτερινά τρένα της Ευρώπης είχαν τελειώσει – οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες και οι νεότερες, ταχύτερες σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας μείωσαν την ελκυστικότητα του να κοιμάσαι σε ένα κουπέ και να κοιμάσαι στο αργό νανούρισμα των ράγων. Τώρα – στην εποχή των ταξιδιών με τη συνείδηση για το διοξείδιο του άνθρακα- αυτό αλλάζει. Φαίνεται ότι η Ευρώπη αφυπνίζεται για τις δυνατότητες των τρένων με κρεβάτι και τη γοητεία του να ξυπνάς όταν φτάνεις σε έναν νέο προορισμό».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 12 =