αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘες να σαρώσεις στο TikTok; Η πλατφόρμα αποκάλυψε τα «μυστικά» του αλγορίθμου της

Θες να σαρώσεις στο TikTok; Η πλατφόρμα αποκάλυψε τα «μυστικά» του αλγορίθμου της

Το TikTok έχει γιγαντωθεί και είναι ό,τι πιο viral υπάρχει στον τομέα των social media αυτή τη στιγμή. Με ένα νέο blog post αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά του και εξηγεί πώς λειτουργούν οι προτάσεις των videos, ενώ προσφέρει και συμβουλές για να κάνετε πιο προσωπικό το feed σας και να αποφεύγετε videos που δε σας ενδιαφέρουν.

Ο αλγόριθμος προτάσεων του TikTok δε διαφέρει πολύ από αυτόν του YouTube, αφού μετρά και παρακολουθεί τις αλληλεπιδράσεις. Αν ακολουθείτε μόνο λογαριασμούς με κατοικίδια ζώα και κάνετε likes ή σχόλια μόνο σε videos με ζώα, το TikTok θα σας προωθεί περισσότερα videos τέτοιου είδους.

Ωστόσο δεν εξαρτώνται όλα από τις αλληλεπιδράσεις σας. Πληροφορίες που εμπεριέχονται στο video όπως ήχοι, hashtags και περιγραφές, καθώς και ρυθμίσεις του λογαριασμού ή ακόμα και της συσκευής, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στα προτεινόμενα videos. Αυτά όμως διατηρούν ένα μικρότερο βαθμό επιρροής στο συνολικό αλγόριθμο των προτεινόμενων.

Επιπλέον, λαμβάνει υπόψη αν βλέπετε ένα video ολόκληρο ή μετακινείστε στο επόμενο αμέσως, με την πρώτη περίπτωση να καταχωρείται ως ένδειξη ενδιαφέροντος. Το TikTok τονίζει πως το σύστημα προτεινόμενων που έχει βασίζεται περισσότερο στο περιεχόμενο και όχι στο δημιουργό. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και η Charli D’Amelio, η μεγαλύτερη TikToker, δε θα εμφανιστεί στο feed σας αν δεν έχετε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον τύπο του περιεχομένου που παράγει.

Δεν είναι όμως όλα ρόδινα για την εταιρία.

Μία από τις προκλήσεις με το σύστημα προτεινόμενων είναι πως μπορούν να περιορίσουν την εμπειρία του χρήστη – αυτό που αποκαλούμε μερικές φορές ως “filter bubble”. Βελτιστοποιώντας την προσωποποίηση και τη σχετικότητα, υπάρχει το ρίσκο να παρουσιάσουμε μία αυξανόμενα ομογενοποιημένη ροή videos. Αυτό είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά καθώς συντηρούμε το σύστημα προτεινόμενων videos.

Ένα θέμα ακόμα που παίρνει πολύ σοβαρά το TikTok είναι η απόκρυψη βίαιου περιεχομένου, ένα θέμα για το οποίο το YouTube έχει δεχθεί σκληρή κριτική ανά τα χρόνια. Δε θα προτείνει λοιπόν κάποια videos που έχουν ως θεματολογία ιατρικές επεμβάσεις ή ακόμα και αλκοόλ για παράδειγμα. Από την άλλη, πολλοί δημιουργοί video κάνουν λόγο για shadow banning.

Το TikTok δίνει και κάποιες συμβουλές για να βελτιώσετε τα προτεινόμενα videos που σας προσφέρονται. Καταρχάς ακολουθήστε μόνο λογαριασμούς που σας ενδιαφέρει το περιεχόμενό τους και αλληλεπιδράστε με αυτούς με κάθε τρόπο. Όταν δε σας ενδιαφέρει ένας τύπος περιεχομένου, μπορείτε να κρατήσετε παρατεταμένα την οθόνη και να επιλέξετε “Δε με ενδιαφέρει”, ενώ μπορείτε να αποκρύψετε videos από συγκεκριμένους δημιουργούς ή με συγκεκριμένο ήχο. Με τον καιρό, ο αλγόριθμος θα προσφέρει όλο και πιο σχετικά videos με τα ενδιαφέροντά σας.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 2 =