αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να προσαρμόζεσαι σε κάθε αλλαγή; Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Θες να προσαρμόζεσαι σε κάθε αλλαγή; Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τα 5 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που φοβούνται την αλλαγή.

Αλλά τι πρέπει να κάνεις για να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές; Η μόνη σταθερά στη ζωή είναι… η αλλαγή. Αλλάζουμε εμείς, αλλάζουν τα μέρη, αλλάζουν οι θέσεις εργασίας, αλλάζουν οι τεχνολογίες, αλλάζουν οι ιδέες.

Στην εποχή μας, η αλλαγή τρέχει πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία.

Πως θα καταφέρεις να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές αντί να μένεις πίσω; Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1) Μάθε νέες δεξιότητές

Αν θέλετε πάντα να είστε ένα βήμα πιο μπροστά πρέπει να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας- και αυτό περιλαμβάνει το φρασκάρισμα των δεξιοτήτων σας.

Όσο περισσότερα μαθαίνετε και γνωρίζετε, τόσο πιο προετοιμασμένοι θα είστε για αλλαγές που είναι εκτός τουελέγχου σας.

Σκέψου να έχεις μάθει ισπανικά και η εταιρεία σας έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση που θα φέρει στο γραφείο πολλά ισπανόφωνα άτομα. Μαντέψτε ποιος θα είναι πολύ πιο έτοιμος για αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Κοίτα στον καθρέφτη.

Όσο περισσότερο κάνετε update στις δεξιότητές σας γενικά και στις ειδικές δεξιότητες που πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστείτε στο μέλλον, τόσο περισσότερο ενδυναμώνετε τον εαυτό σας όχι μόνο να προσαρμοστεί, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις να επωφεληθεί από τις αλλαγές που έρχονται.

2) Μάθετε από άλλους

Πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν περάσει από μεγάλες αλλαγές στη ζωή και μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της νοοτροπίας σας, για την προσαρμογή στην αλλαγή.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ζήσει ιστορικές αναταραχές, πολέμους και οικονομικές κρίσεις στις οποίες έπρεπε να προσαρμοστούν με πολλούς τρόπους.

Μπορούν να σου δώσουν συμβουλές – και να χτίσεις μια ζωή για την οποία μπορείς να είσαι περήφανος.

3) Ανέβα στο κύμα

Καθ’ όλη τη διάρκεια των αλλαγών που συμβαίνουν στη ζωή σας, η προσαρμογή είναι μια διαδικασία. Όσο περισσότερο συνηθίζετε στην αλλαγή και αποδέχεστε την αλλαγή, τόσο καλύτεροι γίνεστε στην πλοήγησή.

Ορισμένες αλλαγές και τραγωδίες θα είναι σκληρές, αλλά όταν μάθουμε να παραδεχόμαστε τον περιορισμένο μας έλεγχο, γινόμαστε στην πραγματικότητα πιο ισχυροί.

Δεν έχει νόημα να έχεις τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον και μετά να παίζεις το θύμα όταν δεν τα καταφέρνεις. Συνέχισε να προχωράς.

4) Κάνε την αλλαγή… νωρίτερα

Ο καλύτερος τρόπος για να προσαρμοστείτε στην αλλαγή είναι να επιλέξετε οικειοθελώς να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας. Πριν συμβούν χαρούμενες ή θλιβερές αλλαγές στη ζωή σας, μπορείτε να γίνετε πολύ πιο προσαρμοστικοί κάνοντας την αλλαγή τακτικό μέρος της ζωής σας.

Αυτό μπορεί να ξεκινήσει με πολύ απλούς τρόπους: Πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά αντί να οδηγείτε, μάθετε νέες συνταγές, πηγαίνετε διακοπές σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος από το συνηθισμένο, να βγείτε ραντεβού και γνωρίστε ένα νέο άτομο.

Μια ορισμένη ποσότητα αλλαγής πρόκειται να συμβεί σε όλους μας, σε κάποιους περισσότερο από άλλους. Επιλέγοντας την αλλαγή στη ζωή σας προληπτικά, ακονίζετε την ικανότητά σας να προσαρμόζεστε και γίνεστε ικανοί να υποδεχτείτε την αλλαγή με πολύ περισσότερη στωικότητα και αποτελεσματικότητα.

5) Έχε ένα εναλλακτικό σχέδιο

Όταν οι αλλαγές ξεκινούν πραγματικά, μπορούν να σβήσουν πολλά από τα όνειρά σας ή να τα ανακατευθύνουν εντελώς. Νέες δυνατότητες ανοίγονται και οι παλιές ιδέες γίνονται αδύνατες.

Για αυτόν τον λόγο, η προσαρμογή στην αλλαγή σχετίζεται επίσης πολύ με το να έχετε ένα ή περισσότερα εναλλακτικά σχέδια.

Δεν μπορείτε να προβλέψετε όλα όσα μπορεί να συμβούν ή να μην συμβούν, αλλά το να έχετε κάποιους οικονομικούς, προσωπικούς και υλικοτεχνικούς πόρους για όταν τα πράγματα πάνε στραβά ή απροσδόκητα, είναι πάντα μια καλή ιδέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 20 =