αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘες να ξοδεύεις λιγότερη μπαταρία στο κινητό σου; Δες τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Θες να ξοδεύεις λιγότερη μπαταρία στο κινητό σου; Δες τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Οι μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που ήταν κάποτε. Έχουν σίγουρα βελτιωθεί ποιοτικά αλλά και από άποψη διάρκειας. Με την πρόοδο της τεχνολογίας όμως, έχει αυξηθεί πολύ η χρήση των τηλεφώνων και έτσι πολλές φορές πριν καν το τέλος της ημέρας έχουμε συσκευές οι οποίες έχουν σχεδόν μηδενική μπαταρία. Ειδικά σε περιπτώσεις που η συσκευή είναι ηλικίας πάνω από ένα έτος.

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν κάποιες λύσεις τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε. Αρχικά μπορείτε αν θέλετε να αγοράσετε ένα καινούργιο τηλέφωνο. Σίγουρα δεν είναι η πιο οικονομική επιλογή και πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να μη θέλετε να αποχωριστείτε τη συσκευή σας ακόμη. Το δεύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε την ίδια την μπαταρία. Σίγουρα μικρότερο το κόστος αλλά όχι και μηδαμινό. Μπορείτε όμως να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, ώστε να καταφέρετε να επεκτείνεται τη χρήση της μπαταρίας σας.

DOZE MODE

Σε αυτό το σημείο πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι το Doze Mode. Ουσιαστικά αυτή η λειτουργία, διασφαλίζει ότι οι εφαρμογές του τηλεφώνου σας δεν χρησιμοποιούν μπαταρία όταν δεν κάνετε χρήση της συσκευής. Το Doze Mode ενεργοποιείται αυτόματα, όταν η συσκευή σας δεν χρησιμοποιείται για κάποιο χρονικό διάστημα. Βέβαια μπορεί να μη θέλετε όλες τις εφαρμογές να σταματούν. Μπορεί δηλαδή μία συγκεκριμένη εφαρμογή να επιθυμείτε να λειτουργεί κανονικά, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Για να διαχωρίσετε αυτή την εφαρμογή, αρκεί να κάνετε τα παρακάτω.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και επιλέξτε «Εφαρμογές και ειδοποιήσεις».

Κάνετε scroll down και επιλέξτε «Για προχωρημένους»> «Ειδική πρόσβαση εφαρμογής»> «Βελτιστοποίηση μπαταρίας».

Θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για τη λειτουργία Doze. Πατήστε το κουμπί «Δεν βελτιστοποιείται» στην κορυφή και επιλέξτε «Όλες οι εφαρμογές».

Οι περισσότερες εφαρμογές, θα έχουν την ένδειξη «Βελτιστοποίηση χρήσης μπαταριών». Μπορείτε να ελέγξετε αυτήν τη λίστα και να επιλέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή θέλετε να εξαιρεθεί. Πατήστε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Μη βελτιστοποίηση».

Δύο λειτουργίες οι οποίες βοηθούν στην εξοικονόμηση μπαταρίας είναι τα Adaptive Battery και Adaptive Brightness. Ουσιαστικά σας βοηθούν να προσαρμόσετε τις εφαρμογές και την οθόνη σας, ώστε να ταιριάζουν με τις δικές σας συνήθειες και να μην δαπανούν άσκοπα μπαταρία.

  • Για να ενεργοποιήσετε το Adaptive Battery, κάνετε τα παρακάτω.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και επιλέξτε «Μπαταρία».

Βρείτε και πατήστε στο «Adaptive Battery». Ενεργοποιήστε το, αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο.

  • Για να ενεργοποιήσετε το Adaptive Display, κάνετε τα παρακάτω.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και επιλέξτε «Display».

Βρείτε και πατήστε «Adaptive Display». Ενεργοποιήστε την, αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένη.

Φυσικά,  για να διασφαλίσετε τη μπαταρία της συσκευής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα app. Πολλές εφαρμογές στο Play Store υπόσχονται να βοηθήσουν με αυτή τη διαδικασία. Δύο πράγματι πολύ αποτελεσματικές εφαρμογές είναι το AccuBattery και το Greenify.

Ένα βήμα που σίγουρα πρέπει να ακολουθήσετε, είναι να ελέγξετε ποιες εφαρμογές έχετε στη συσκευή σας και να απενεργοποιήσετε εκείνες που δεν χρησιμοποιείτε πια. Επίσης  καλό είναι να ελέγξετε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία.

Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις«> «Μπαταρία» και πατήστε στο σύμβολο «Περισσότερα» και μετά τη «Χρήση της μπαταρίας».

Έτσι όταν εντοπίσετε μία εφαρμογή που δαπανά περισσότερη μπαταρία, από ότι θα θέλατε μπορείτε είτε να την απεγκαταστήσετε, είτε να τη σταματήσετε από το να λειτουργεί στο παρασκήνιο.

  • Από τη λίστα «Χρήση μπαταρίας» ή «Εμφάνιση πλήρους χρήσης συσκευής», επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε.
  • Αναζητήστε «Background restriction». Πατήστε το.
  • Θα λάβετε μια προειδοποίηση ότι η εφαρμογή ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Επιλέξτε «Restrict».

Η πλέον συνηθισμένη λύση είναι η εξοικονόμηση μπαταρίας.  Ο σκοπός αυτής της λειτουργίας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί  η συσκευή, όταν η μπαταρία έχει πέσει αρκετά. Στην πράξη σταματάει τις εφαρμογές από το να δουλεύουν άσκοπα. Φυσικά μπορείτε εσείς να καθορίσετε πότε θα λειτουργεί η εξοικονόμηση μπαταρίας. Αρκεί να πάτε «Ρυθμίσεις»> «Μπαταρία»> «Εξοικονόμηση μπαταρίας». Μπορείτε επίσης να προσδιορίσετε σε ποιο επίπεδο της μπαταρίας θα ενεργοποιείται. Το πιο σύνηθες είναι το 15%.

Όπως και να χει κάποια στιγμή ενδέχεται να μην έχετε μπαταρία και να μην υπάρχει τρόπος να φορτίσετε τη συσκευή σας. Όμως χρειάζεστε τη συσκευή σας για λίγο ακόμα. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να πάρετε και κάποια έξτρα μέτρα.

  • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές σας είναι κλειστές.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Do Not Disturb για να σταματήσετε τις ειδοποιήσεις.
  • Ρυθμίστε το χρονικό όριο της οθόνης σας για 30 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε η οθόνη να μην παραμένει αναμμένη αν δεν τη χρησιμοποιείτε.
  • Χαμηλώστε τη φωτεινότητα της οθόνης όσο μπορείτε.
  • Απενεργοποιήστε το Bluetooth, την παρακολούθηση τοποθεσίας και το Wi-Fi.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =