αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να κάνεις μια αλλαγή καριέρας μετά το καλοκαίρι; Πρώτα πρέπει να αφήσεις πίσω αυτούς τους 7 μύθους

Θες να κάνεις μια αλλαγή καριέρας μετά το καλοκαίρι; Πρώτα πρέπει να αφήσεις πίσω αυτούς τους 7 μύθους

Σε αυτή τη φάση, πολλοί άνθρωποι παίρνουν τις επαγγελματικές αποφάσεις τους. Ναι, το καλοκαίρι δεν είναι μόνο μια «κενή» επαγγελματική περίοδος. Είναι και μια περίοδος αποφάσεων, ανασυγκρότησης και ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορείς να κάνεις τα πλάνα σου για την νέα σεζόν.

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ίσως σκέφτονται μια αλλαγή καριέρας. Μια απόφαση που δεν είναι εύκολη, όμως τέτοια pivot μπορούν να σε οδηγήσουν εκεί που θες, αν κινηθείς σωστά.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο, παρουσιάζοντας τους 7 μύθους που σχετίζονται με την αλλαγή καριέρας. Αν θέλεις να κάνεις αυτό το μεγάλο pivot, μάλλον πρέπει να τους αφήσεις πίσω.

1# Οι αλλαγές καριέρας είναι πολύ δύσκολες. Ναι, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες και ίσως χρειαστεί αν βγεις… έξω από τα νερά σου. Αν όμως θέλεις να πας ένα βήμα παρακάτω, πρέπει να το κάνεις. Το τελικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Αλλιώς θα μείνεις για πάντα κολλημένος στο σημείο που είσαι.

2# Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Ποτέ δεν θα υπάρξει η «τέλεια στιγμή». Ποτέ δεν θα έχεις ακριβώς το μπάτζετ που θες, και ποτέ δεν θα έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο για να κάνεις την κίνηση σου. Αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή καριέρας, πρέπει να ξεκινήσεις. Και να αφήσεις την αναβλητικότητα στην άκρη.

3# Δεν γνωρίζω τους κατάλληλους ανθρώπους. Μια δικαιολογία που την ακούμε συχνά και στην Ελλάδα. Αφού πολλοί θεωρούν ότι οι γνωριμίες παίζουν καθοριστικό ρόλο. Οι επαφές είναι σημαντικές. Αλλά ακόμα κι αν δεν τις έχεις, μην σταματήσεις το πλάνο σου. Κάνε την αλλαγή καριέρας που θες, και στην συνέχεια προσπάθησε να δικτυωθείς. Τα social media μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους στο νέο πεδίο σου.

4# Δεν έχω αρκετά χρήματα. Υπάρχουν αλλαγές καριέρας που χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Αν π.χ. θέλεις να ξεκινήσεις ένα δικό σου project που περιλαμβάνει παραγωγή, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Τι πρέπει να κάνεις για αρχή: Αποταμίευση! Ξεκίνα να βάζεις στην άκρη όσα περισσότερα χρήματα μπορείς. Θα σε βοηθήσουν στο pivot σου. Στην συνέχεια κάνε ένα βασικό πλάνο, για να δεις πόσα χρήματα περίπου θα χρειαστείς. Α, και κόψε τα περιττά έξοδα.

5# Τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εμένα; Επίσης κάτι που μπορεί να περάσει από το μυαλό σου. Και είναι όντως πιθανό να δεχτείς αρκετή… κριτική για την επιλογή σου. Αρκετοί θα σου πουν ότι θα αποτύχεις. Όπως έχουμε γράψει σε παλιότερο άρθρο μας, αρκετοί είχαν κάνει αρνητικές προβλέψεις και για την περίπτωση του It’s Possible. Και προέβλεπαν μάλιστα ότι το site θα διαβάζεται από μόλις 3.000 άτομα. Είναι λογικό το νέο πλάνο σου να μην αρέσει σε όλους. Κάνε αυτό που θες εσύ.

6# Δεν έχω όλα τα skills. Εστίασε καταρχήν στα skills που έχεις, και τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα στον νέο ρόλο σου. Στην συνέχεια μπορείς να αποκτήσεις και τα skills που δεν έχεις- κάποια σεμινάρια ίσως βοηθήσουν.

7# Και αν αποτύχω τι θα γίνει; Ο φόβος της αποτυχίας είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε το pivot που ίσως θα θέλαμε. Αντί να σχεδιάζουμε την επιτυχία, κοιτάμε μόνο το κακό σενάριο. Η αποτυχία είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Αλλά αν κάνεις μια δουλειά που δε σε καλύπτει, αναρωτήσου: Η ικανοποίηση της επιτυχίας, θα είναι μεγαλύτερη από την «καταστροφή» μιας ενδεχόμενης αποτυχίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − two =