αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘες να κάνεις ένα ταξίδι low budget; Εδώ είναι 8 tips που θα σε βοηθήσουν

Θες να κάνεις ένα ταξίδι low budget; Εδώ είναι 8 tips που θα σε βοηθήσουν

Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις τις καλύτερες προσφορές για να ταξιδέψεις οικονομικά και άνετα, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Αν ψάχνεις τρόπους για να βρεις οικονομικά ταξίδια που δε θα σε βγάλουν εκτός budget, τότε σου έχουμε τα καλύτερα tips!

Ποδήλατο

Προσπάθησε να αντικαταστήσεις τους κλασσικούς τρόπους μετακίνησης σε μια πόλη με το ποδήλατο. Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο από το μετρό, το λεωφορείο ή το ταξί τόσο για την τσέπη σου, όσο και για τη σωματική υγεία σου.

Σωστό timing

Απόφυγε να ταξιδεύεις στις γιορτές και τις αργίες, γιατί τότε είναι λογικό πως τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή θα είναι στα ύψη. Προτίμησε μία άλλη χρονική στιγμή για να ταξιδέψεις.

Αεροπορικά εισιτήρια

Αν μπορείς, περίμενε την περίοδο που κάποια αεροπορική εταιρεία θα βάλει μια καλή προσφορά, προκειμένου να κλείσεις τα πολυπόθητα εισιτήρια. Μην βιαστείς να κλείσεις, αν έχεις το περιθώριο.

Εμπιστεύσου τους ντόπιους

Μπορεί να νομίζεις πολλές φορές ότι θα σε εξαπατήσουν, όμως είναι αυτοί που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τον τόπο τους και θα μπορέσουν να σε κατευθύνουν καλύτερα από οποιονδήποτε ταξιδιωτικό οδηγό. Γι’ αυτό, λοιπόν, άσε στην άκρη τις άπειρες ιστοσελίδες που έχεις βρει με μαγαζιά για φαγητό ή οτιδήποτε άλλο και ρώτα κάποιον ντόπιο για να σου προτείνει ένα οικονομικό και καλό μαγαζί για να φας ή ένα μουσείο για να επισκεφθείς.

Ταξίδεψε με χειραποσκευή

Πας ένα ταξιδάκι αναψυχής 5 ημερών και παίρνεις ολόκληρη βαλίτσα μεγάλη συν την τσάντα ή χειραποσκευή που θα έχεις μαζί σου στο αεροπλάνο και αυτό για να χωρέσεις μέσα χιλιάδες ρούχα, καλλυντικά, κοσμήματα και αξεσουάρ που δε θα χρειαστείς. Πάρε μόνο μία χειραποσκευή με τα απαραίτητα και περιορίσου σε αυτά. Σίγουρα θα πάρεις μια αλλαξιά ρούχα παραπάνω, αλλά αυτή θα είναι μία όχι δέκα.

Καθόρισε ένα budget

Βάλε ένα όριο στον εαυτό σου και καθόρισε από την αρχή του ταξιδιού ένα ημερήσιο budget και προσπάθησε να μην ξεφύγεις από αυτό. Είναι προτιμότερο τις πρώτες μέρες του ταξιδιού σου να είσαι προσεκτικός και λιτός στα οικονομικά και την τελευταία μέρα, αν σου έχουν περισσέψει χρήματα, να τα χαλάσεις, πάρα να τα χαλάσεις όλα από την αρχή και μετά να στεναχωριέσαι με τα πόσα χρήματα χάλασες.

Κλείσε νωρίς

Ναι, φυσικά και να περιμένεις μια καλή προσφορά της αεροπορικής, αλλά όχι κι ένα μήνα πριν το ταξίδι σου. Κλείσε και προετοίμασε το ταξίδι σου το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να βρεις φθηνά αεροπορικά και διαμονή και να μην τρέχεις λίγο πριν τις προγραμματισμένες μέρες του ταξιδιού. Προσπάθησε, επίσης, να είσαι ευέλικτος στις ημερομηνίες και να μην περιορίζεσαι για να έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις εσύ τα πιο φθηνά εισιτήρια ανάλογα με την ημέρα.

Προμήθειες

Παραδέξου ότι εκεί που χαλάς αρκετά χρήματα είναι το φαγητό. Γι’ αυτό και είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις σε μία άλλη πόλη. Προτίμησε ένα ξενοδοχείο με δωρεάν πρωινό και φρόντισε να πηγαίνεις για φαγητό έξω μόνο μία φορά την ημέρα. Ψώνισε από το σουπερμάρκετ μερικά φαγώσιμα, έτσι ώστε να φεύγεις από το ξενοδοχείο φαγωμένος και να μην ψάχνεις έξω τι θα φας, που θα σου στοιχίσει και περισσότερο.

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =