αρχικηVIRALΘες να ελέγχεις τον θυμό σου σε κάθε έντονη στιγμή; Εδώ είναι 4 τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις

Θες να ελέγχεις τον θυμό σου σε κάθε έντονη στιγμή; Εδώ είναι 4 τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις

Όλοι έχει τύχει να βγάλουμε θυμό σε διάφορες έντονες στιγμές- είτε στην προσωπική μας ζωή, είτε στην επαγγελματική. Και ενώ ο θυμός να είναι ένα από τα φυσιολογικά συναισθήματα ενός ανθρώπου, δεν πρέπει να φτάσεις στο σημείο να σε καταβάλει και τελικά να σε ελέγχει αντί να το ελέγχεις.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 4 απλά τρικ για να ελέγχεις τον θυμό σε κάθε έντονη κατάσταση. Μπορείς να τα εφαρμόσεις.

1. Μέτρα μέχρι το 10:
Κλασικό κόλπο που αν και φαίνεται πολύ απλοϊκό, λειτουργεί. Όταν νιώσεις ότι ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι σου, και πριν ακόμα ανοίξεις το στόμα σου, μέτρα από μέσα σου αργά ως το 10. Μετά μίλα.

2. Κάνε ένα διάλειμμα:
Είσαι σε μια συνάντηση, σε μια συζήτηση, μια απλή κουβέντα που εξελίσσεται ξαφνικά σε μάχη. Και αρχίζεις να θυμώνεις. Τι κάνεις; Ζητάς ένα τάιμ άουτ. Δεν φεύγεις ξαφνικά. Εξηγείς ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο και ότι θα επανέλθεις ή βρίσκεις μια καλή δικαιολογία για να διακόψεις λίγο.  

3. Φέρε μπροστά σου μια χαλαρωτική εικόνα:
Το τι θα περιέχει, αυτό το ξέρεις μόνο εσύ. Σίγουρα θα είναι κάτι που σε χαλαρώνει. Μια παραλία; Πουλάκια που κελαηδούν; Ένα αγαπημένο σου πρόσωπο; Την ώρα, λοιπόν, του μεγάλου θυμού, φέρε στο μυαλό σου αυτή την εικόνα και επίτρεψέ της να σε χαλαρώσει.

4. Βρες τι σε θυμώνει πραγματικά:
Κάποιος σε αδικεί, σε προσβάλλει, εναντιώνεται στη θέλησή σου. Τι είναι τελικά αυτό που σε θυμώνει; Εάν εντοπίσεις την πραγματική αιτία του θυμού σου, θα ξέρεις και το πώς θα την πολεμήσεις. Και πάνω απ’ όλα θα ξέρεις ακριβώς τι σου φταίει και θα επικεντρωθείς εκεί, χωρίς άστοχα σχόλια και προσβολές. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =