αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να είσαι παραγωγικός; Τότε φτιάξε την to-do λίστα σου ορίζοντας αυτές τις 4 κατηγορίες

Θες να είσαι παραγωγικός; Τότε φτιάξε την to-do λίστα σου ορίζοντας αυτές τις 4 κατηγορίες

Μήπως νιώθεις ότι είσαι συνεχώς «απασχολημένος» αλλά δεν έχεις τα αποτελέσματα που θες; Δεν είναι τόσο περίεργο. Αφού δεν αρκεί μόνο να δουλεύεις πολύ. Πρέπει να δουλεύεις και με σωστή μέθοδο.

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα εδώ στο It’s Possible, σχετικά με τις to-do λίστες. Της λίστες, δηλαδή, στις οποίες παραθέτεις τα tasks που έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα ή την εβδομάδα. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι περισσότεροι επιχειρηματίες: Οι σωστή εστίαση είναι το κλειδί για να είσαι παραγωγικός. Είναι ο «χάρτης» που θα σε οδηγήσει στον προορισμό που θες.

Τώρα θα το πάμε ένα βήμα παρακάτω. Το αμερικανικό Success.com παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον μοντέλο. Το πως θα φτιάξεις την to-do λίστα σου, με 4 συγκεκριμένες κατηγορίες. Έτσι ώστε να είσαι πραγματικά παραγωγικός.

1# Αυτά που πρέπει να κάνεις άμεσα. Σε αυτή την κατηγορία θα βάλεις τα tasks που πρέπει να γίνουν πρώτα. Αυτά που είναι τα πιο σημαντικά και μπορούν να φέρουν τα μεγαλύτερα αποτελέσματα.

2# Αυτά που θα τα κάνει άλλος. Ναι, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα εσύ. Σημείωσε λοιπόν τις δουλειές που θα πρέπει να κάνει κάποιος συνεργάτης ή εργαζόμενος σου. Ίσως χρειαστεί να συνεργαστείς με κάποιον freelancer.

3# Ποια είναι εκτός. Πρέπει επίσης να αποφασίσεις ποια tasks δεν είναι σημαντικά. Και να τα βγάλεις έξω από το πλάνο σου. Σίγουρα υπάρχουν εργασίες που δεν θα σου φέρουν αποτελέσματα. Μη χάνεις τον χρόνο σου σε αυτές.

4# Για αργότερα. Κάποια tasks μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα. Αποφάσισε ποια είναι αυτά, και προγραμμάτισε τα για μια άλλη στιγμή αργότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fourteen =