αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘες να δουλέψεις στην Ελληνική Βιομηχανία; Αυτές είναι οι περιζήτητες ειδικότητες

Θες να δουλέψεις στην Ελληνική Βιομηχανία; Αυτές είναι οι περιζήτητες ειδικότητες

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού περιλαμβάνεται στις κορυφαίες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα όχι μόνο οι τουριστικές και οι επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και η βιομηχανία. Έρευνες φορέων της μεταποίησης που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι παρά τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης συνταξιούχων, πολλές επιχειρήσεις δεν καταφέρνουν τελικά να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ξεκίνησε πρόσφατα πρωτοβουλία για σύσταση ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα μπορούν να έρχονται στη χώρα εργαζόμενοι από τρίτες χώρες προκειμένου να καλυφθούν κενά στην ελληνική βιομηχανία, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να λάβει υπόψη της και άλλες πτυχές, όπως η εκπαίδευση και η ένταξη των νέων εργαζομένων στον εργατικό χώρο, καθώς και η διασφάλιση της ποιότητας της εργασίας και των συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζομένους. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι κοινωνικές επιπτώσεις μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, όπως η ενίσχυση της πολυπολιτισμικότητας και η προώθηση της κοινωνικής συνοχής.

Ορισμένες από τις κύριες θέσεις εργασίας που οι ελληνικές βιομηχανίες αναζητούν περιλαμβάνουν:

-Ειδικευμένους τεχνίτες, χειριστές εξοπλισμού και μηχανημάτων, καθώς και οδηγούς.
-Ανειδίκευτους εργάτες.
-Επαγγελματίες, όπως μηχανικούς, οικονομολόγους, πληροφορικούς, λογιστές, νομικούς και άλλους.
-Τεχνικούς και βοηθούς.
-Πωλητές και υπαλλήλους γραφείου, όπως γραμματείς, εξυπηρέτηση πελατών, υπάλληλοι υποδοχής και ταμίες.

Το γεγονός ότι περίπου το 90% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού αναδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =