αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να γίνεσαι πιο έξυπνος κάθε ημέρα; Εφάρμοσε τον κανόνα των 10.000 βημάτων (και δεν χρειάζεται να περπατήσεις)

Θες να γίνεσαι πιο έξυπνος κάθε ημέρα; Εφάρμοσε τον κανόνα των 10.000 βημάτων (και δεν χρειάζεται να περπατήσεις)

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ανάγνωση είναι ένας καλός δρόμος προς τη σοφία (σχεδόν κάθε επιχειρηματίας που θαυμάζετε έχει αυτή τη συνήθεια). Το πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους δεν είναι η επιθυμία τους να διαβάσουν. Είναι το πρόγραμμά τους. Ζούμε σε μία γρήγορη εποχή, όπου δεν υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος. ‘Η μήπως όχι;

Σχεδόν όλοι μας έχουμε ακούσει την ιδέα ότι, για καλή σωματική υγεία, θα πρέπει να στοχεύετε να κάνετε 10.000 βήματα την ημέρα. Η ιδέα για αυτόν τον στόχο μπορεί να προήλθε από μια ιαπωνική εκστρατεία μάρκετινγκ και το 10.000 μπορεί να μην είναι πραγματικά ένας επιστημονικά επικυρωμένος… μαγικός αριθμός. Αλλά η ιδέα να κάνετε 10.000 βήματα την ημέρα έχει αναμφίβολα οδηγήσει σε ένα πιο υγιές σώμα για πολλούς ανθρώπους.

Σε ένα άρθρο του Harvard Business Review, ο συγγραφέας best seller, Neil Pasricha, λέει η προσέγγιση των “10.000 βημάτων” για τη φυσική κατάσταση μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά για όσους προσπαθούν να διαβάσουν περισσότερα βιβλία.

Διαβάστε όπως… ο Stephen King

Εάν είστε αποφασισμένοι να διαβάσετε περισσότερο, θα μπορούσατε να καθορίσετε χρόνο στο ημερολόγιό σας για να αφιερώσετε στην ανάγνωση ή να «ανταλλάξετε» μια δραστηριότητα που σας αρέσει για να βάλετε εκεί χρόνο ανάγνωσης. Αλλά αυτό είναι σαν να θες να ξεκινήσεις γυμναστήριο – οι περισσότεροι από εμάς δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουμε.

Ο συγγραφέας προτείνει μια πιο ήπια εναλλακτική: Ξεκινήστε να διαβάζετε κρυφά στις… ελεύθερες γωνιές της ημέρας σας, όπως ακριβώς κάνετε κρυφά στα βήματά σας. Χρησιμοποιεί μία μίνι ιστορία για έναν φίλο που συνάντησε τον αγαπημένο συγγραφέα τρόμου, Stephen King ενώ έκανε διακοπές, για να υποστηρίξει την άποψή του:

[Ο φίλος του Neil Pasricha] περίμενε στην ουρά έξω από έναν κινηματογράφο με την κοπέλα του, και ποιος περίμενε μπροστά του; Ο Stephen king! Η μύτη του ήταν μέσα σε ένα βιβλίο όλη την ώρα στη σειρά. Όταν μπήκαν στο θέατρο, ο King διάβαζε ακόμα καθώς τα φώτα χαμήλωναν. Όταν άναψαν τα φώτα, άνοιξε αμέσως το βιβλίο του. Διάβαζε μάλιστα καθώς έφευγε. Νομίζω ότι το μήνυμα που δίνει αυτή η ιστορία είναι σημαντικό. Βασικά, μπορείτε να διαβάσετε πολύ περισσότερο. Υπάρχουν λεπτά κρυμμένα σε όλες τις γωνιές της ημέρας και αθροίζονται σε πολλά λεπτά.

Τα λεπτά αθροίζονται σε ώρες

Όπως εξηγεί το inc.com, εάν είστε δύσπιστοι ότι μερικά λεπτά εδώ και εκεί θα μπορούσαν να προσθέσουν σοβαρό χρόνο ανάγνωσης, θυμηθείτε ότι ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει περισσότερες από 600 ώρες το χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- πολλές από αυτές συσσωρεύονται σε μικρές αποσπάσεις που κάνει. Κάνουμε scroll ενώ περιμένουμε στην ουρά ή συνδεόμαστε λέγοντας ότι «θα ελέγξουμε το Instagram για ένα δευτερόλεπτο».

Σαφώς, υπάρχει χρόνος στην εποχή μας που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά. Αν θέλετε να αφιερώσετε περισσότερο σε βιβλία, θα μπορούσατε να αλλάξετε τα διαλείμματά σας στο TikTok, με ένα καλό μυθιστόρημα ή βιογραφία, βγάζοντας μια σελίδα από το βιβλίο του Stephen King και γεμίζοντας τον χρόνο σας με το διάβασμα και όχι με άλλους περισπασμούς.

Με τον ίδιο τρόπο που θα ανεβείτε τις σκάλες μέχρι το γραφείο σας ή παρατείνετε τη βόλτα του σκύλου για επιπλέον πέντε λεπτά, μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στα 10.000 βήματα, διαβάζοντας ένα βιβλίο όταν περιμένετε στην ουρά, στον διάδρομο στο γυμναστήριο ή πίνοντας τον καφέ σας το πρωί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =