αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να γίνεις digital νομάς; Σκέψου πρώτα… αυτά τα 6 αρνητικά που θα συναντήσεις

Θες να γίνεις digital νομάς; Σκέψου πρώτα… αυτά τα 6 αρνητικά που θα συναντήσεις

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τους digital νομάδες. Ναι, εκείνους και εκείνες που δουλεύουν full remote ταξιδεύοντας από μέρος σε μέρος. Με μόνο εργαλείο το laptop τους. Και ενώ όλο αυτό το σκηνικό μπορεί να μοιάζει ονειρικό, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή έχει και τα αρνητικά του.

Οι άνθρωποι στο Passport-Photo.Online έφτιαξαν μια μελέτη μιλώντας με περίπου 950 ψηφιακούς νομάδες διαφόρων ηλικιών για να προσδιορίσουν τι είναι πιο δύσκολο σε αυτόν τον τρόπο ζωής.

Μερικά από τα αποτελέσματα μάλλον τα περιμένατε, ενώ άλλα είναι θέματα που μπορεί να μην σκεφτόμαστε όταν ονειρευόμαστε αυτή τη ζωή της ελευθερίας.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το 94% των ερωτηθέντων θέλει να συνεχίσει παρά τα εμπόδια που έχουν συναντήσει.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτά είναι τα 6 πιο δύσκολα πράγματα του να είσαι ψηφιακός νομάς:

Δύσκολα θα βρεις… το άλλο σου μισό

Η ζωή πίσω από μια οθόνη μπορεί να επηρεάσει τις ουσιαστικές συνδέσεις σύμφωνα με τους ερωτηθέντες. Ναι, ίσως συναντήσετε έναν άλλο remote worker σε ένα καφέ ή ξενώνα και να έρθετε κοντά.

Δυστυχώς, δεν τείνουν όλοι οι ψηφιακοί νομάδες να μένουν σε ένα σημείο για πολύ καιρό. Έτσι, έχει φανεί ότι ακόμη και αυτές οι τυχαίες συναντήσεις εξαφανίζονται γρήγορα όταν κάποιος από εσάς αποφασίσει να μαζέψει τα πράγματά του και να πάει στον επόμενο προορισμό. Το 27% των ανδρών και το 32% των γυναικών δήλωσαν ότι πάντα νιώθουν ότι ο ρομαντισμός on the road είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Το FOMO είναι πραγματικό

Εάν δεν ξέρετε τι είναι το FOMO, τότε μάλλον δεν το έχετε! Τα στατιστικά λένε ότι πάνω από το 55% των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φοβούνται ότι… κάτι χάνουν.

Πώς ακριβώς αυτό επηρεάζει τους νομάδες; Η μελέτη λέει ότι το 12% να δήλωσαν ότι δεν έχουν ποτέ αυτόν τον φόβο, αλλά για το υπόλοιπο 88%, μπορεί να είναι μια πραγματική σύγχυση για το πώς να αντιμετωπίσουν αυτό το νοητικό μπλοκ.

Ο κορυφαίος μηχανισμός που χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσετε το FOMO είναι απλώς να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συχνά δεν είναι τόσο καλές όσο φαίνονται και έχουν ως στόχο τα likes.

Το σύνδρομο FΟΜΟ (Fear Of Missing Out) , είναι ο «φόβος μη μείνεις εκτός από όσα συμβαίνουν γύρω σου», περιγράφεται συχνότερα ως κοινωνικό άγχος που πηγάζει από τη σύγκρισή μας με τους άλλους και την πεποίθηση ότι κάτι καταπληκτικό συνέβη στη ζωή των άλλων όσο εμείς απουσιάζαμε.

Η ζωή μπορεί να είναι μοναχική

Δεν υπάρχουν μαζώξεις για μεσημεριανό διάλειμμα όταν είστε μόνο εσείς και ο φορητός σας υπολογιστής. Αυτό μπορεί να κόψει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής επαφής που συνοδεύει την εργασία σε ένα γραφείο.

Η έλλειψη κοινωνικών σχέσεων μπορεί να είναι αρνητικό εάν δεν αποσπάσετε την προσοχή σας ή δεν καταβάλετε λίγη επιπλέον προσπάθεια για να βρείτε την παρέα σας.

Το 40% των νομάδων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι νιώθουν συχνά μοναξιά, ενώ το 24% των γυναικών και το 29% των ανδρών δήλωσαν ότι νιώθουν πάντα μια αίσθηση μοναξιάς.

Κόπωση

Η ζωή των ταξιδιωτών μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητική αλλά και πολύ κουραστική. Το 24% των νομάδων δήλωσε ότι αντιμετωπίζει συχνά κόπωση on the road.

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισης:

Το 26% των ταξιδιωτών απλώς κάνουν ένα διάλειμμα από την κοσμοσυρροή
Το 24% χρησιμοποιεί διαλογισμό ή άλλες σχετικές τεχνικές για να ανανεώσει το σώμα και το μυαλό

Οικονομικά εμπόδια

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι ένας συνδυασμός επιχειρηματιών, απομακρυσμένων εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν παρέχει κάθε δουλειά σταθερό μισθό. Όταν οι ταξιδιώτες είναι on the road, τα έξοδα μπορεί να συσσωρευτούν ανεξάρτητα από το επάγγελμά σας. Δεν είναι διαφορετικό για τους ψηφιακούς νομάδες.

Όπως φάνηκε στην μελέτη, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ανησυχούσαν περισσότερο από τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο τρόμος… των φόρων

Είτε είσαι νομάς είτε όχι, οι φόροι δεν είναι διασκεδαστικοί για κανέναν! Όταν ταξιδεύεις συνεχώς, το άγχος είναι ακόμα μεγαλύτερο και θέλει οργάνωση.

Οι φόροι είναι αρκετά περίπλοκοι σε πολλές χώρες, οπότε ρίξτε τους κανόνες και αποφασίστε τι σας συμφέρει καλύτερα.

Το 84% όλων των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν προκλήσεις με τους φόρους τους, ενώ το υπόλοιπο 16% παρέμεινε με κάποιο τρόπο αδιάφορο για αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νησί που δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο: Πως είναι να δουλεύεις με το laptop σου από τις Σπέτσες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 1 =