αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να γίνεις εκατομμυριούχος ξεκινώντας από το μηδέν; Ο Grant Cardone έχει 4+1 συμβουλές για εσένα

Θες να γίνεις εκατομμυριούχος ξεκινώντας από το μηδέν; Ο Grant Cardone έχει 4+1 συμβουλές για εσένα

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους business γκουρού του πλανήτη. Πρόσφατα έδωσε και μια αποκλειστική συνέντευξη στο It’s Possible. Μιλάμε για τον επιχειρηματία και αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο, Grant Cardone. Ο ίδιος είναι επίσης γνωστός για τις ομιλίες και τα άρθρα που γράφει, με σκοπό να δώσει μερικές ενδιαφέρουσες συμβουλές.

Παρακάτω θα δεις 5 συμβουλές του Grant Cardone, για όποιον θέλει να γίνει πλούσιος ξεκινώντας από το μηδέν.

1. Επενδύστε στον εαυτό σας

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι επενδύουν χρόνο, ενέργεια και χρήματα για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. «Ένας άνθρωπος μου είπε κάποτε: Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσετε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι να μην είστε εσείς αυτός που έχει ανάγκη. Αυτό σημαίνει να επενδύσετε στον εαυτό σας για να γίνεται σπουδαίοι σε κάτι. Εγώ επένδυσα στην στις πωλήσεις όταν ήμουν 25. Αυτό με έκανε να βγάζω συνεχώς περισσότερα χρήματα. Η επένδυση στον εαυτό σας είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε» λέει ο Cardone.

2. Επιλέξετε ένα επάγγελμα με προοπτικές και βρείτε ευκαιρία να… τρυπώσετε

«Ο αντιπρόεδρος των πωλήσεών μου άρχισε να εργάζεται για μένα πριν από επτά χρόνια, για $ 2.500 το μήνα. Δεν έκανε τίποτα στην αρχή, ούτε κέρδιζε πολλά, αλλά μπήκε στη σωστή θέση. Έμαθε τη δουλειά και στο τέλος ήταν σε θέση να πολλαπλασιάσει το μηνιαίο του εισόδημα, επειδή ήξερε ότι ήθελα να επεκταθώ. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ομίλου μου, αλλά δεν μπορώ να σας πω πόσα παίρνει» συμβουλεύει ο Αμερικανός επιχειρηματίας.

«Το θέμα είναι να τρουπώσω. Άμα τρουπώσω, τρούπωσα…» δηλαδή. Αυτά τα έλεγε πριν τον Cardone, ο Κώστας Βουτσάς στο «Ένα έξυπνο έξυπνο μούτρο».

3. Γίνετε πολύ καλοί σε αυτό που κάνετε – τέλειοι αν μπορείτε

Υποσχεθείτε στον εαυτό σας – και τηρήστε το – ότι θα γίνεται πολύ καλοί, τέλειοι, όχι απλά μέτριοι στη δουλειά σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ζείτε, να αναπνέετε, να τρώτε, να κοιμάστε και να ξυπνάτε με το μυαλό σας μόνο στο γραφείο.
Για παρηγοριά και κουράγιο σκεφτείτε ότι πάντα η «πιάτσα» επιβραβεύει τους καλύτερους.
«Δεν έχω συναντήσει ποτέ κανέναν σπουδαίο και επιτυχημένο που δεν είχε εμμονή με τη δουλειά του. Το γεγονός είναι ότι – αν δεν είστε τέλειοι – είστε απλά μέτριοι. Πλούσιοι γίνονται μόνο οι τέλειοι. Τελεία.»

Φτάνει μόνο να σκεφτείτε αν μπορείτε – και αν αξίζει – να χάσετε κάποια χρόνια από τη ζωή σας, με την ελπίδα (γιατί γραπτή εγγύηση δεν υπάρχει) ότι θα γίνεται πλούσιος.

4. Μην στηρίζεστε μόνο στον μισθό σας

Προσπαθήστε να βρείτε παραπάνω από ένα εισόδημα, κάνοντας περισσότερες δουλειές , πάντα όμως σχετικά με το αντικείμενο σας.

«Ο τύπος που μου κάνει τα διαφημιστικά , αφού απέδειξε την αξία του, άρχισε να κάνει διαφημίσεις και για όσους συνεργάζονται μαζί μου. Δεν άνοιξε μαγαζί με ντόνατς» φέρνει ως παράδειγμα ο Cardone.

Έτσι, – ειδικά αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας – μπορείτε να κερδίζετε τα διπλά ή τα τριπλά, ουσιαστικά κάνοντας την ίδια δουλειά. Αφήστε που με την εξάσκηση και την εμπειρία, θα γίνετε στο τέλος εξπέρ (δες παρ. 3 Γίνεται πολύ καλοί σε αυτό που κάνετε – τέλειοι αν μπορείτε).

5. Μόλις μαζέψετε 100.000 ευρώ, αρχίστε να επενδύετε!

Καταρχήν, συγχαρητήρια και μόνο που καταφέρατε να συγκεντρώσετε αυτά τα χρήματα μόνος σας! Είναι πολύ θετικό σημάδι ότι έχετε τα φόντα να γίνετε εκατομμυριούχος. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν μια μικρή περιουσία μόνο και μόνο με την δουλειά τους – και να την κρατήσουν.

Ως γνωστόν, το χρήμα φέρνει χρήμα και εσείς πλέον μπορείτε να αρχίσετε να το εκμεταλλεύεστε: «Εάν είστε συντηρητικοί σαν κι εμένα, προτείνω να επενδύσετε στην ακίνητη περιουσία» προτείνει ο Cardone.

Σαν τελευταία συμβουλή, λέει: «Ποτέ δεν κοίταξα να γίνω πλούσιος γρήγορα, αλλά κοίταξα να γίνω πλούσιος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =