αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να βρεις σε τι είσαι καλός; Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι για να το ανακαλύψεις

Θες να βρεις σε τι είσαι καλός; Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι για να το ανακαλύψεις

Συχνά ακούμε ότι «όλοι είναι καλοί σε κάτι», σωστά; Αλλά είναι επίσης πιθανό να μην έχεις βρει το δικό σου ταλέντο.

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε κάτι στο οποίο είστε πραγματικά καλοί και σας αρέσει, μπορεί να αισθάνεστε αρκετά απογοητευμένοι. Εξάλλου, το να ξέρεις σε τι είσαι καλός μπορεί να σε καθοδηγήσει σε τόσα πολλά πράγματα στη ζωή σου, από την καριέρα σου, μέχρι τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σου. Εδώ έχουμε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να ανακαλύψετε πράγματα στα οποία είστε καλοί, οπότε μην χάνετε ακόμα την ελπίδα σας!

1# Δώσε χρόνο

Το βλέπουμε και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των startups: Αρκετοί άνθρωποι ξεκινούν μια νέα προσπάθεια, αλλά τα παρατούν πολύ γρήγορα. Αν τους ρωτήσεις γιατί σταμάτησαν, μάλλον θα σου απαντήσουν κάτι του στιλ «το δοκίμασα, αλλά δεν τράβηξε». Με απλά λόγια, θέλουν να δουν εκπληκτικά αποτελέσματα, μέσα σε… εκπληκτικά μικρό χρονικό διάστημα. Όμως τα αποτελέσματα, συνήθως, δεν μπορούν να έρθουν τόσο γρήγορα.

Στην πραγματικότητα, για να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι καλός σε κάτι απαιτεί να μένεις σε αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα. Κανείς δεν πρόκειται να είναι τέλειος σε όλα, την πρώτη φορά που θα δοκιμάσει. Δίνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σας να δοκιμάσει νέα πράγματα, αφήνετε στην άκρη την πίεση που ασκούμε συχνά στους εαυτούς μας για να είμαστε καλοί σε όλα. Αν είσαι τελειομανής, θα το καταλάβεις καλά αυτό το συναίσθημα. Αντί να προσηλώνεστε στο αν αποτυγχάνετε ή όχι μέσα στην πρώτη μέρα, προχωρήστε με την προσδοκία ότι θα χρειαστεί να του δώσετε αρκετό χρόνο πριν δείτε ή αισθανθείτε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να φύγετε από τη νοοτροπία της άμεσης ικανοποίησης που πολλοί από εμάς έχουμε αυτές τις μέρες.

2# Ρώτα αυτούς που σε ξέρουν καλά: Σε τι πιστεύετε ότι είμαι καλός;

Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε σε τι είστε καλοί, ρωτήστε γύρω σας! Δεν είναι ντροπή να ρωτάς τους ανθρώπους στον κύκλο σου, για το ποια πιστεύουν ότι είναι μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου. Μπορεί να καταλήξουν σε πράγματα που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ ή πράγματα που έχετε ξεχάσει ότι απολαύσατε ή έχετε πετύχει. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι λαμβάνετε περισσότερο μια γνώμη. Αυτοί οι άνθρωποι θα θυμούνται πώς αισθανθήκατε σε συγκεκριμένες δουλειές, διαφορετικά tasks που ευδοκιμήσατε και προκλήσεις που απλώς δεν ταίριαζαν στον τύπο της προσωπικότητάς σας ή στον τρόπο ζωής σας. Θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι μπορείτε να δοκιμάσετε απλά κάνοντας μια συζήτηση μαζί σας.

3# Δες τι περιλαμβάνουν οι δουλειές που έχεις κάνει

Δεν είστε σίγουροι σε τι είστε καλοί; Διαβάστε την αγγελία εργασίας ή την περιγραφή για τον τρέχοντα επαγγελματικό ρόλο σας, καθώς και τις θέσεις που είχατε πρόσφατα. Ίσως συνειδητοποιήσετε ότι οι ίδιες απαιτήσεις εμφανίζονται ξανά και ξανά. Το γεγονός ότι καταφέρατε να συγκρατήσετε πολλές δουλειές που όλες απαιτούν από εσάς να είστε καλοί στην παρουσίαση ή να έχετε ένα υπόβαθρο στη λογιστική δείχνει ότι αυτές οι δεξιότητες είναι τα δυνατά σας σημεία!

4# Δοκιμάστε πολλά πράγματα

Εάν δεν ξέρετε τι είστε καλοί, μπορεί να μην έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε για να το μάθετε. Για να έχετε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, θα χρειαστεί να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε πολλά πράγματα! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δοκιμάσετε 9 πράγματα και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι για εσάς, αλλά το 10ο θα κάνει… κλικ και θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι για εσάς. Ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε λίγο «έξω από το κουτί». Δοκιμάστε ένα συνδυασμό δημιουργικών δραστηριοτήτων, όπως η κατασκευή πραγμάτων, η δημιουργία τέχνης, η γραφή – ό,τι σας αρέσει, πραγματικά.

5# Σταμάτα την… υπερανάλυση

Πολλοί από εμάς είμαστε τόσο πρόθυμοι -και μερικές φορές απελπισμένοι- για να βρούμε πράγματα στα οποία είμαστε καλοί που προσηλώνουμε υπερβολικά τις μικρές λεπτομέρειες. Θέλουμε στοιχεία και στατιστικά- οριστικές απαντήσεις που μας οδηγούν σε μια κατεύθυνση που αλλάζει την καριέρα και τη ζωή μας! Αντί να εστιάζετε αποκλειστικά σε αυτό, επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει τη διαδικασία μερικές φορές. Προσπαθήστε να σκέφτεστε τι κάνετε σε τακτική βάση και σας αρέσει. Ίσως λαμβάνετε κομπλιμέντα για τα κέικ που ψήνετε για τους συναδέλφους σας ή οι άνθρωποι σχολιάζουν πάντα την αίσθηση του ντυσίματός σας ή σας λένε πόοσ καλοί είστε στην επεξεργασία βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν στηρίζονται στην τύχη»: 4+1 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι σοφοί άνθρωποι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =