αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να βελτιώσεις την εστίαση σου; Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να κόψεις σήμερα αυτές τις 5 κακές συνήθειες

Θες να βελτιώσεις την εστίαση σου; Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να κόψεις σήμερα αυτές τις 5 κακές συνήθειες

Βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες  καθημερινά και οι προτεραιότητες αλλάζουν από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι να κοιμηθούμε. Η τεχνολογία έχει αυξήσει μόνιμα την ένταση και την ποσότητα του ‘θορύβου’ που διαπερνά τις ζωές μας. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το ασταθές περιβάλλον στο οποίο ζούμε τα τελευταία χρόνια, το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο χαοτικό.

Ερευνα του Harvard Business Review καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ψηφιακοί περισπασμοί και τα παραγωγικά meetings σαμποτάρουν την εστίαση μας στο γραφείο. Σε προσωπικό επίπεδο, εδώ είναι οι 5 συνήθειες που μπορείτε να αλλάξετε σήμερα για να βελτιώσετε τη εστίαση σας, σύμφωνα με άρθρο του inc.com. Τα εν λόγω points βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Η αφυδάτωση είναι η κύρια αιτία κακής εστίασης. Προκαλεί χαμηλή ενέργεια, πονοκεφάλους, ορμονική ανισορροπία και κόπωση. Πρέπει να πίνουμε το 50-75% του σωματικού μας βάρους σε ουγγιές νερού. Το κλίμα εκεί όπου είμαστε (υγρό ή ξηρό) και το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητάς μας, να παίζουν επίσης ρόλο.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Η ικανότητά μας να εστιάζουμε και να ανακαλούμε πληροφορίες σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα του ύπνου μας. Χωρίς τον κατάλληλο χρόνο αποκατάστασης του εγκεφάλου, δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την προσοχή μας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο καλός ύπνος είναι άλλωστε ένα πράγματα στο οποίο δίνουν μεγάλη βαρύτητα και πολλοί γνωστοί άνθρωποι στο business πεδίο, όπως η Arianna Huffington και ο Jeff Bezos.

Υπερφόρτωση σε ζάχαρη και υδατάνθρακες

Ο εγκέφαλός μας εθίζεται σε ζαχαρούχα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Η ζάχαρη είναι ένας απλός υδατάνθρακας που παράγει μια ορμή ενδορφινών που μας κάνει να νιώθουμε προσωρινά καλά και στη συνέχεια καταρρέουμε. Καταλήγουμε σε ένα τρενάκι με σκαμπανεβάσματα που προκαλούνται από τη ζάχαρη, κάτι που μας κάνει να σταματήσουμε αυτό που κάνουμε για να αναζητήσουμε περισσότερη ζάχαρη.

Είσαι σκλάβος… των social media

Ναι, τα social media μπορούν να γίνουν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη δουλειά σου. Αλλά αν κάνεις κατάχρηση, μάλλον θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Το ασταμάτητο scrollάρισμα και οι συνεχείς ειδοποιήσεις που χτυπούν, μπορούν να κλέψουν την εστίαση σου. Επίσης, Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλέον αποδειχθεί ότι συνδέονται με την κατάθλιψη. Οι χρήστες συγκρίνουν συνεχώς τον εαυτό τους με άλλους, παρόλο που γνωρίζουν διανοητικά ότι οι δημοσιεύσεις δείχνουν μόνο ένα μέρος της αληθινής ιστορίας ενός ατόμου. Οι χρήστες μετρούν… το πόσο συμπαθείς και πετυχημένοι ειναι, με τον αριθμό των φίλων/θαυμαστών/ακολούθων και τις αλληλεπιδράσεις που λαμβάνουν στις αναρτήσεις τους.

Multitasking

Το έχουμε πει και σε άλλα άρθρα μας. Το multitasking κυριολεκτικά χωρίζει τον εγκέφαλο σε όσες εργασίες προσπαθείτε να ολοκληρώσετε ταυτόχρονα. Ενώ η δεξιά και η αριστερή πλευρά του προμετωπιαίου φλοιού συνεργάζονται όταν εστιάζονται σε μία εργασία, οι πλευρές λειτουργούν χωριστά όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να εκτελέσουν δύο εργασίες ταυτόχρονα, προκαλώντας τελικά υποβάθμιση της απόδοσης.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eleven =