αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘες να αυξήσεις τον μισθό σου; Τότε άλλαζε συχνά δουλειές, λέει έρευνα

Θες να αυξήσεις τον μισθό σου; Τότε άλλαζε συχνά δουλειές, λέει έρευνα

Το Job hopping μπορεί να αυξήσει τον μισθό σου. Έρευνα από το ResumeBuilder διαπίστωσε ότι το να αλλάζεις γρήγορα δουλειές, μπορεί πραγματικά να αποφέρει σημαντικές αυξήσεις στις αμοιβές σου.

Στην έρευνα όπου συμμετείχαν 1.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ μεταξύ 18 και 40 ετών, διαπιστώθηκε ότι το 80% των ατόμων που αλλάζουν εργασία έχουν αυξήσει τον μισθό τους τα τελευταία πέντε χρόνια, με το 20% να βλέπει αυξήσεις 50.000 $ ή περισσότερο, ανά έτος.

Το 51% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε ότι εγκατέλειψε οικειοθελώς τουλάχιστον μία θέση εργασίας σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών τα τελευταία πέντε χρόνια, με κύριο κίνητρο να αναφέρεται η επιδίωξη υψηλότερου μισθού (62%). Άλλοι λόγοι είναι οι βελτιωμένες συνθήκες εργασίας (51%), οι μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης (51%) και τα ενισχυμένα οφέλη (49%).

Είναι ενδιαφέρον ότι η Gen Z ήταν πολύ πιο πιθανό να πάει στο… job hopping τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με το 73% να εξετάζει τέτοιες κινήσεις σταδιοδρομίας, σε σύγκριση με το 44% των millennials.

Το ResumeBuilder διαπίστωσε επίσης ότι το 49% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι υπάρχει καθορισμένος χρόνος που χρειάζεται κάποιος να μείνει σε μια δουλειά. Από το 51% που πιστεύει ότι υπάρχει “ορισμένο χρονικό διάστημα”, το 65% δήλωσε ότι πιστεύει ότι είναι ένα έτος ή λιγότερο.

Ενώ υπάρχουν λόγοι να μείνει κανείς σε μια δουλειά για μεγάλα χρονικά διαστήματα (προαγωγές, εξέλιξη σταδιοδρομίας κ.λπ.), ορισμένοι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιος πρέπει να φύγει, ανεξάρτητα από το πόσο σύντομη είναι η θητεία του.

«Ενθαρρύνω τους πελάτες μου να παραμείνουν σε μια εταιρεία για τουλάχιστον 2 χρόνια, αλλά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει τοξικότητα, ανεκπλήρωτες/ασαφείς προσδοκίες ή δεν ταιριάζει, θα παροτρύνω κάποιον να κάνει τα βήματα για να φύγει», λέει η career strategist του ResumeBuilder, Julia Toothacre, στην έκθεση. «Η πίστη δεν αξίζει την ψυχική και συναισθηματική σου υγεία», εξηγεί.

Η πρακτική του job hopping μπορεί να έχει και άλλα σημαντικά οφέλη, όπως η απόκτηση δεξιοτήτων προσαρμοστικότητας και η ευκαιρία μετεγκατάστασης σε νέες πόλεις. Ωστόσο, η έρευνα αναφέρει επίσης μειονεκτήματα, όπως ασυνεπής εμπειρία, αυξημένο άγχος λόγω αβεβαιότητας και απώλεια οφελών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + eighteen =