αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να αποκτήσεις μία νοοτροπία ανάπτυξης; Εδώ είναι 5 νέες συνήθειες που θα σε βοηθήσουν

Θες να αποκτήσεις μία νοοτροπία ανάπτυξης; Εδώ είναι 5 νέες συνήθειες που θα σε βοηθήσουν

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων:

Οι άνθρωποι με «στατική νοοτροπία» που ασπάζονται μια «μονοδιάστατη» θεωρία για τον εαυτό τους και πιστεύουν ότι σημαντικές ιδιότητες μας, όπως η ευφυΐα και η προσωπικότητα, αποτελούν παγιωμένα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αλλάξουν. Με απλά λόγια θεωρούν ότι έτσι γεννιέσαι και εκεί… τελειώνει η συζήτηση.

Οι άνθρωποι με «νοοτροπία ανάπτυξης», από την άλλη, πιστεύουν ότι αυτές οι βασικές ιδιότητες είναι «εύπλαστες» και μπορούν να βελτιωθούν με τη μάθηση και την προσπάθεια.

Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι πεποιθήσεις μπορούν να επηρεάσουν βαθύτατα τη συμπεριφορά. Από το ξεκίνημα κιόλας της ζωής μας. Τα παιδιά που πιστεύουν ότι η ευφυΐα τους είναι στατική, με την έννοια ότι δεν μπορεί να εξελιχθεί και να αυξηθεί, σημειώνουν χαμηλότερες επιδόσεις σε μαθήματα που θεωρούν δύσκολα, συγκριτικά με τα παιδιά που πιστεύουν ότι μπορούν να βελτιώσουν την ευφυΐα τους αν προσπαθήσουν περισσότερο.

Αλλά τι πρέπει να κάνεις πρακτικά, για να αποκτήσεις μια νοοτροπία ανάπτυξης και να εξελίσσεσαι συνεχώς φτάνοντας σε νέα ύψη; Εδώ είναι 5 συνήθειες που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα σου και θα σε βοηθήσουν.

1 | Να έχεις περιέργεια και να μαθαίνεις νέα πράγματα. Προκαλέστε τον εαυτό σας να μάθετε κάτι νέο κάθε μέρα και να ξεπεράσετε τη ζώνη άνεσής σας. Θα ανακαλύψετε νέες στρατηγικές προς εφαρμογή που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε στόχους που προηγουμένως θεωρούσατε αδύνατους ή πολύ δύσκολους. Με βάση τα αποτελέσματα που βλέπετε σε κάθε βήμα, κάντε τις κατάλληλες προσαρμογές. Και προχωρήστε παρακάτω.

2 | Να είστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη, τους στόχους και τις υποσχέσεις που δίνετε στον εαυτό σας. Εάν θέλετε να δείτε πρόοδο, είναι απαραίτητο να αφήσετε στην άκρη τις δικαιολογίες και να συνεχίσετε την πορεία σας. Αποφασίστε τι κινήσεις θα κάνετε και ότι δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες. Δεσμευτείτε στην απόφασή σας και μετά κάντε ό,τι έχετε δεσμευτεί, στον χρόνο που έχετε δεσμευτεί ότι θα το κάνετε.

3 | Συνέπεια. Η συνέπεια είναι το κλειδί για την ανάπτυξη νέων συνηθειών και την εκμάθηση νέων πραγμάτων. Αν δεν είσαι συνεπής δεν θα φτάσεις στους στόχους σου- ακόμα κι αν έχεις τις καλύτερες προθέσεις. Εστίασε σε αυτό που θες να κάνεις, και φρόντισε να τηρείς το πλάνο. Χωρίς αναβολές και δικαιολογίες.

4 | Να είστε θαρραλέοι απέναντι στα challenges. Οι αποτυχίες και οι προκλήσεις είναι ευκαιρίες μάθησης. Είναι η πιο σημαντική ευκαιρία για ανάπτυξη. Όταν βρεθείτε μπροστά σε κάτι τέτοιο, αναζητήστε λύσεις και κάντε προσαρμογές. Τα εμπόδια θα εμφανιστούν απροσδόκητα και -εκτός εάν έχετε μια… κρυστάλλινη μπάλα- δεν θα μπορείτε πάντα να προβλέψετε ακριβώς ποια εμπόδια θα προκύψουν. Επομένως, μην σπαταλάτε ενέργεια σε αυτό. Αντίθετα, αντιμετωπίστε τα εμπόδια όταν εμφανίζονται και επικεντρωθείτε στις λύσεις. Να είστε ευέλικτοι τόσο στη νοοτροπία όσο και στην προσέγγισή σας.

5 | Αγκαλιάστε το εποικοδομητικό feedback και αξιοποιήστε το για ανάπτυξη και επέκταση. Μερικές φορές οι καλύτερες ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη προέρχονται μέσα από τη χρήση διορθωτικών σχολίων. Ζητήστε από τους μέντορες και τους προϊσταμένους σας συγκεκριμένα σχόλια, για να καταλάβετε καλύτερα με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να προχωρήσετε, και τα τυφλά σημεία, τα εμπόδια και τις παγίδες που μπορεί να μην βλέπετε μόνοι σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 2 =