αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Τον Ιούλιο και συγκεκριμένα την δεύτερη εβδομάδα του (στις 8 Ιουλίου) θα ξεκινήσουν οι φετινές θερινές εκπτώσεις και σύμφωνα με τον νόμο θα κρατήσουν εώς και τις 31 Αυγούστου.

Για αυτό τον λόγο, τα καταστήματα αναμένονται να είναι ανοιχτά και την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Τι να προσέξετε στις θερινές εκπτώσεις

Όπως και σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και στην θερινή, οι καταναλωτές πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή. Πιο συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τα ακόλουθα:

  • Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% των πωλούμενων ειδών, επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης.
  • Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.
  • Ο τρόπος υπολογισμού και προβολής της μειωμένης τιμής θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
  • Ως καταναλωτές θα πρέπει να ζητάτε απόδειξη. Εκτός της φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι κρίσιμη για την επιστροφή των χρημάτων ή την αλλαγή και την αντικατάσταση του προϊόντος.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε και στον διαχωρισμό των προσφορών από τις εκπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 8 =