αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα φτιαχτούν 1.000 επιπλέον κατοικίες στο project στο Ελληνικό- «Θα απευθύνονται στο ευρύτερο αγοραστικό κοινό»

Θα φτιαχτούν 1.000 επιπλέον κατοικίες στο project στο Ελληνικό- «Θα απευθύνονται στο ευρύτερο αγοραστικό κοινό»

Σε αναθεώρηση του αρχικού της πλάνου ανάπτυξης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προχωρεί η Lamda Development, αρχής γενομένης από την απόφαση για την κατασκευή 1.000 επιπλέον κατοικιών κατά την πρώτη πενταετία της επένδυσης. Οπως ανέφερε χθες, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «θα αναπτύξουμε 1.000 κατοικίες, οι οποίες θα απευθύνονται στο ευρύτερο αγοραστικό κοινό. Οι κατοικίες αυτές ήταν αρχικά προγραμματισμένες να κατασκευαστούν κατά τη δεύτερη φάση του έργου, δηλαδή μετά την πρώτη πενταετία». Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, οι κατοικίες αυτές χωροθετούνται πάνω από τη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά.

Ο λόγος για τη διαφοροποίηση αυτή του σχεδιασμού έγκειται στην τεράστια ζήτηση που έχει εκδηλωθεί από ενδιαφερόμενους αγοραστές. Αλλωστε, όπως είχε αναφέρει ήδη από πέρυσι ο κ. Αθανασίου, ο σχεδιασμός της επένδυσης θα είναι δυναμικός, επιτρέποντας συνεχείς αναπροσαρμογές, με βάση την πορεία της ζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε την ανάπτυξη μόλις 400 κατοικιών κατά την πρώτη πενταετία του έργου, εκ των οποίων οι 250 θα βρίσκονται στον πύργο κατοικιών και οι υπόλοιπες στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Πλέον το νούμερο αυτό αυξάνεται σε 1.400, χωρίς να αποκλείονται και νέες διαφοροποιήσεις στο μέλλον. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου, «τον πρώτο χρόνο σχεδιάζαμε να πουλήσουμε περί τις 15 κατοικίες. Σήμερα μπορώ να σας πω ότι το νούμερο αυτό θα είναι πολύ μεγαλύτερο». Σημειωτέον ότι για τον πρώτο πλήρη χρόνο ανάπτυξης της επένδυσης των 8 δισ. ευρώ, το πλάνο προέβλεπε πωλήσεις 50 εκατ. ευρώ, νούμερο που θεωρείται βέβαιον ότι θα ξεπεραστεί κατά πολύ. Η διοίκηση της Lamda Development σχεδιάζει να ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία σε επικείμενη ενημερωτική εκδήλωση με επενδυτές, κατά το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου, όταν θα ανακοινωθεί και το σχέδιο για τον πρώτο ουρανοξύστη κατοικιών στην Ελλάδα, το Marina Tower, που όπως προκύπτει θα αναπτυχθεί αποκλειστικά από την ίδια τη Lamda Development, χωρίς τη συμμετοχή τρίτων επενδυτών. Οσον αφορά τον έτερο πύργο γραφείων, ένα μέρος του θα παραμείνει στην κατοχή της εταιρείας και το υπόλοιπο θα ανήκει σε τρίτους επενδυτές.

Ακόμα μία αναθεώρηση του αρχικού πλάνου της Lamda Development είναι πιθανό να αφορά το εμβληματικό έργο του τουριστικού θερέτρου με καζίνο, σε περίπτωση που η κατάληξη του υφιστάμενου σχεδίου «Inspire Athens» από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Mohegan είναι αρνητική. Οπως τόνισε χθες ο κ. Αθανασίου, η Lamda Development έχει ήδη επεξεργαστεί εναλλακτική πρόταση, η οποία προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τουριστικού θερέτρου (ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο και άλλες συμπληρωματικές χρήσεις), το οποίο θα υποκαταστήσει πλήρως τα έσοδα που είχε προϋπολογίσει από το «Inspire Athens». Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν αναστείλει την ισχύ της αναβλητικής αίρεσης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο θα αναζητηθεί λύση για την εν λόγω επένδυση, μετά την ανακοίνωση της Mohegan να περιορίσει την εμπλοκή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε ο κ. Αν. Γιαννίτσης, πρόεδρος της Lamda Development, «η προετοιμασία της εταιρείας βρίσκεται 1,5 χρόνο μπροστά, καθώς καθ’ όλο το διάστημα που έχει μεσολαβήσει μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, αύριο Παρασκευή, η εταιρεία “έτρεχε” μελέτες και έργα ώστε να μη χαθεί καθόλου χρόνος». Ηδη, από τον επόμενο μήνα, θα ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις των πρώτων έργων.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των υφιστάμενων εμπορικών κέντρων, η οποία θα γίνει μέσω της θυγατρικής Lamda Malls, στην οποία θα εισφερθούν και τα τρία εμπορικά της Lamda Development. Η εν λόγω εταιρεία θα πραγματοποιήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022, μετά την αναβολή του σχετικού σχεδιασμού λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 2 =