αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα υπάρχει πειθαρχική διαδικασία στο εξής, για όσους οδηγούς δεν τηρούν την είσοδο από την μπροστινή πόρτα

Θα υπάρχει πειθαρχική διαδικασία στο εξής, για όσους οδηγούς δεν τηρούν την είσοδο από την μπροστινή πόρτα

Κλήσεις για απολογία σε οδηγούς λεωφορείων που δεν τηρούν το μέτρο της υποχρεωτικής εισόδου από την πρώτη πόρτα στέλνει η διοίκηση της ΟΣΥ. Όπως αναφέρει το citybus-drivers.blogspot.com οι κλήσεις έπονται καταγγελιών από επιβάτες για οδηγούς οι οποίοι δεν τηρούν το μέτρο.

Το μέτρο της εισόδου από την πρώτη πόρτα εφαρμόστηκε από τον Ιούλιο του 2018, ενώ άλλες παρόμοιες απόπειρες στο παρελθόν είχαν αποτύχει. Αν και η πλειοψηφία των οδηγών σήμερα φαίνεται να τηρεί το μέτρο, δεν υπάρχει περιθώριο αντίδρασης όταν επιβάτες θέλουν να εισέλθουν από τις πίσω πόρτες του λεωφορείου. Επίσης, δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της επικύρωσης εισιτηρίων από τον οδηγό, αφού τα ακυρωτικά έχουν τοποθετηθεί πίσω από τη θέση του οδηγού.

Από την πλευρά των οδηγών, το μέτρο καταγγέλλεται ως λάθος και σε αντίθεση με τον Κ.Ο.Κ. και τους κανονισμούς της ΟΣΥ. Αυτό κυρίως επειδή αν και οι κανονισμοί ορίζουν πως ο οδηγός είναι αυτός που ορίζει το ακριβές σημείο στο οποίο θα σταθμεύει σε κάθε στάση, οι οδηγίες της ΟΣΥ σχετικά με το μέτρο αναφέρουν ότι η πρώτη πόρτα του λεωφορείου θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά στους επιβάτες που αναμένουν στη στάση. Έτσι πλέον οι επιβάτες και όχι ο οδηγός αποφασίζουν για το πως θα σταθμεύει το λεωφορείο σε κάθε στάση.

Επιπλέον, οι οδηγοί υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι ανεφάρμοστο, εφόσον η ΟΣΥ δεν έχει φροντίσει για την τοποθέτηση των ακυρωτικών μηχανημάτων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μπροστά από τη θέση του οδηγού και όχι πίσω από αυτή.
Τέλος, οι οδηγοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν οι επιβάτες να παρεμβαίνουν στον ρόλο του οδηγού κατά την οδήγηση και με ποιο δικαίωμα, ενώ παράλληλα ο ΟΑΣΑ δεν μπαίνει καν στον κόπο να «φιλτράρει» καταγγελίες που πολλές φορές είναι συκοφαντικές και προσβάλλουν το προσωπικό που βρίσκεται στην κίνηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + twenty =