αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Θα συζητήσω με τον Τσίπρα, αλλά δεν θα διαπραγματευτώ» λέει η Μέρκελ

«Θα συζητήσω με τον Τσίπρα, αλλά δεν θα διαπραγματευτώ» λέει η Μέρκελ

Στο Βερολίνο και στη σημερινή συντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον, μία ημέρα μετά επισημάνσεις των θεσμών για τους κινδύνους που θέτουν οι κυβερνητικές παροχές.

Σε δηλώσεις της μετά από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα συζητήσει στη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα το θέμα του έκτακτου βοηθήματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο.

«Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές αποφάσεις, υπάρχει μια κρίσιμη συζήτηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) το έχει ξεκαθαρίσει αυτό» είπε η Μέρκελ, προσθέτοντας: «Είμαι σίγουρη ότι θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρότι δεν σκοπεύω να αναμειχθώ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο».

Από την πλευρά του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για παράξενη αντίδραση από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στις σφοδρές επιφυλάξεις που διατύπωσε το Βερολίνο για τις εξαγγελίες του.

«Δεν είναι κάτι πρωτοφανές για εμάς» είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Όμως και τυπικά αυτή τη φορά προκαλεί θέμα, διότι η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος είναι θέμα της πρώτης αξιολόγησης και όχι της δεύτερης. Δεν είναι μια σοβαρή και σωστή συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα. Εγώ είμαι ήρεμος. Άλλοι εκτίθενται από αυτές τις αποφάσεις και όχι η Ελλάδα».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα θα διαμορφωθεί ως εξής (οι αναγραφόμενες ώρες είναι σε ώρα Κεντρικής Ευρώπης):

12:30-12:45 Κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ
12:45-13:45 Γεύμα εργασίας με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ
15:00-16.00 Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στα Γραφεία του SPD
16:45-17.30 Συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος των Πρασίνων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + eleven =