αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘα πλήρωνες συνδρομή σε FB και Instagram για να μην βλέπεις διαφημίσεις; Τι σχεδιάζει η Meta

Θα πλήρωνες συνδρομή σε FB και Instagram για να μην βλέπεις διαφημίσεις; Τι σχεδιάζει η Meta

Το ενδεχόμενο να εισαγάγει σχήμα συνδρομής, που συνοδεύεται από απαλλαγή από τις διαφημίσεις για τους χρήστες του Instagram και του Facebook στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζει η Meta Platforms του Mark Zuckerberg, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει ρυθμιστικές πιέσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης των δεδομένων των χρηστών.

Αν και συζητούνται διάφορα τιμολογιακά σχήματα, η πρόταση για μηνιαία συνδρομή ύψους 10 ευρώ είναι η επικρατέστερη, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η πρόταση αποτελεί απόπειρα της Meta να παρακάμψει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που απειλούν να περιορίσουν την δυνατότητά της να εξατομικεύει διαφημίσεις για τους χρήστες χωρίς την συγκατάθεσή τους πλήττοντας την βασική πηγή εσόδων της.

Η προσφορά επιλογής ανάμεσα σε ένα σχήμα δωρεάν υποστηριζόμενο από διαφημίσεις και σε ένα σχήμα συνδρομής απαλλαγμένο από διαφημίσεις μπορεί να στρέψει τους χρήστες προς το δεύτερο, βοηθώντας την Meta να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς χωρίς να πληγεί η αγορά διαφήμισης από την οποία αντλεί έσοδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =